Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kvitová se ve Wu-chanu probojovala do finále, kde se postaví Bouchardové

Wu-chan (Čína) - Dvojnásobná wimbledonská vítězka Petra Kvitová si v premiérovém ročníku velmi solidně dotovaného turnaje ve Wu-chanu zahraje o titul. Třetí nasazená hráčka na turnaji v semifinále porazila Ukrajinku Svitolinovou ve dvou setech 6:3, 7:5 a ve finále se stejně jako ve Wimbledonu utká s Kanaďankou Eugenií Bouchardovou, která porazila Dánku Caroline Wozniackou 6:2, 6:3. Případnou výhrou si Kvitová zajistí účast na Turnaji mistryň. 

Případnou výhrou z Wu-chanu si čtyřiadvacetiletá Kvitová zajistí počtvrté za sebou účast na Turnaji mistryň, který v Singapuru začne 20. října. "Kdyby mi někdo po Australian Open řekl, že mám šanci vyhrát Wimbledon a bojovat o Singapur, asi těžko bych mu věřila," řekla Kvitová. V lednu na Australian Open vypadla česká tenistka v prvním kole. "Bylo těžké se s tím srovnat, ale pracovala jsem na sobě tvrdě. Od French Open to šlo nahoru. Na začátku roku jsem od sebe až příliš čekala," uvedla.

Kvitová se Svitolinovou, 34. hráčkou světa, letos v srpnu prohrála v Cincinnati, ale v Číně předvedla soustředěný a sebejistý výkon. V prvním setu ze začátku výborně podávala a Ukrajince vzala podání v šesté hře. Za stavu 5:3 odvrátila dva brejkboly a pak proměnila druhý setbol. Ve druhé sadě první brejk neudržela, ale další získala na 6:5 po dvou vítězných forhendech a zápas při svém podání dokončila.

Nejdříve ale v posledním gamu utkání promarnila dva mečboly a pak dvojchybou nabídla Svitolinové brejkbol. Ten odvrátila, při následném třetím mečbolu dobře zaservírovala ven z kurtu a pohodlně míč uklidila forhendem do odkrytého dvorce. Celkem nastřílela v utkání 43 vítězných míčů, Ukrajinka pouze šestnáct.

S Bouchardovou se česká fedcupová šampionka utká potřetí v kariéře a dvacetiletá Kanaďanka má Kvitové co oplácet. Oba předchozí duely devátá hráčka světového žebříčku prohrála, ve wimbledonském finále dokonce dostala v druhém setu kanára.

"Tady jsme si spolu první den zatrénovaly a je skvělé, že si spolu znovu zahrajeme. Bude to repríza finále Wimbledonu. Genie se výborně pohybuje, hraje míče agresivně brzy po odskoku a má i výborné returny. To jsou její přednosti," řekla Kvitová, která letos hrála třikrát s hráčkou ze světové desítky a ani jednou nevyhrála.

Kvitové finále jdou

Bouchardová chce v Číně ukázat proti Kvitové víc ze svého umění než v červenci v Londýně. "Tam jsem se moc nepředvedla. Ona kontrolovala každou výměnu, hrála výborně a moc jsem toho nemohla dělat. Doufám, že tentokrát budu mít šanci na kurtu hrát víc svoji hru," řekla Bouchardová.

V této sezoně hrála Kvitová na okruhu WTA dvě finále a ve Wimbledonu i v New Havenu uspěla. Hráčka z Fulneku má vynikající finálovou bilanci, v kariéře vyhrála 13 zápasů o titul a jen čtyřikrát odešla z boje o vavřín poražena.

Ve Wu-chanu v předchozích kolech neuspěly světová jednička Serena Williamsová, dvojka Simona Halepová ani čtvrtá nasazená Maria Šarapovová. Papírově největší favoritkou na zisk titulu se tak po jejich nezdarech stala dvojnásobná wimbledonská vítězka Kvitová. Její finálová soupeřka Bouchardová je turnajovou šestkou.

Tenisový turnaj žen v čínském Wu-chanu (tvrdý povrch, dotace 2,440.070 dolarů):

Dvouhra - semifinále: Kvitová (3-ČR) - Svitolinová (Ukr.) 6:3, 7:5, Bouchardová (6-Kan.) - Wozniacká (8-Dán.) 6:2, 6:3.

Čtyřhra - semifinále: Blacková, Garciaová (8-Zimb./Fr.) - Hlaváčková, Pcheng Šuaj (4-ČR/Čína) 2:6, 6:3, 10:7.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články