Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Plíšková ve Wu-chanu postoupila, Šafářová prohrála

Wu-chan (Čína) - Karolína Plíšková den po vítězství v Soulu zvládla vstup do dalšího turnaje. Po rychlém přesunu z Jižní Koreje do Číny dnes ve Wu-chanu porazila Australanku Samanthu Stosurovou dvakrát 6:4. S premiérovým ročníkem turnaje na okruhu WTA se už v 1. kole rozloučila Lucie Šafářová po prohře s Němkou Sabine Lisickou 5:7, 6:2 a 3:6.

Dvaadvacetiletá Plíšková vyhrála šestý zápas v řadě a desáté z posledních jedenácti utkání. Proti světové dvacítce Stosurové si pomohla čtyřmi esy a odvrátila čtyři z pěti brejkbolů. Sama vzala Australance podání třikrát a postoupila po hodině a půl. Její příští soupeřkou bude šestnáctá nasazená Andrea Petkovicová z Německa.

Karolína Plíšková má šanci postoupit mezi osm hráček na Turnaj šampionek. Akce pro vítězky alespoň jednoho turnaje WTA v sezoně, které se nekvalifikovaly na Turnaj mistryň, se v Sofii uskuteční od 28. října do 2. listopadu.

Sedmadvacetiletá Šafářová minulý týden v Tokiu zvládla vyhrát dva zápasy, v nichž ztratila první set, v Číně už tak úspěšná nebyla. Proti Lisické sice srovnala na 1:1 na sety, nicméně na prohrané podání za stavu 3:4 v třetí sadě už zareagovat nedokázala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články