Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Vaidišová vkročí do neznáma. Půjdu to brát den za dnem, říká

Albuquerque (USA) - Nicole Vaidišová dnes na turnaji ITF v americkém Albuquerque obnoví tenisovou kariéru. Pětadvacetiletá česká hráčka, vítězka šesti turnajů na okruhu WTA, očekává, že návrat k tenisu po více než čtyřech letech nebude lehký.

Nicole Vaidišová
zdroj: ČTK/XINHUA

"Bude to po tak dlouhé pauze hodně těžké. Bude to mnohem těžší než poprvé a je to krok do neznáma. Uvidíme, jak to půjde. Chci, aby to šlo dobře. Budu to brát den za dnem," řekla Vaidišová pro americkou lokální televizi News 13 Sports. Dnes ji čeká v 1. kole Sesil Karatančevová z Kazachstánu.

Bývalá světová sedmička skončila s tenisem v březnu 2010. Od té doby podstoupila dvě operace ramene. "Hlavně doufám, že budu zdravá a budu moct hrát bez bolesti. Budu dělat malé kroky a půjdu turnaj po turnaji," řekla.

Semifinalistka Roland Garros a Australian Open se chce na prvním turnaji, na který dostala divokou kartu, protože nefiguruje v žebříčku WTA, soustředit sama na sebe. "Turnaj má vysokou úroveň, tak uvidíme, jak to půjde," prohlásila.

Fakt, že vypadla z tenisového kolotoče, ji samotnou překvapil. "Bylo to mnohem déle, než jsem čekala," řekla rodačka z Norimberku. "Ale nebylo špatné být na chvíli pryč, mohla jsem trochu cestovat po světě a vidět nové věci," doplnila.

Bolavé rameno bylo důvodem, proč si dala pauzu. Bolest cítila při hře i po ní. "Bylo nemožné s tím hrát. Když nemůžete odevzdat sto procent energie a síly, jste na kurtu marný. Navíc to pak na kurtu ani není zábava," řekla Vaidišová.

Návrat něco stojí

Zpátky v tréninku je sedm až osm měsíců. Zpočátku trpěla, protože tělo nebylo na zátěž zvyklé. "Kondiční trenér by vám řekl, že jsem nebyla zrovna milá," řekla Vaidišová, které znovu pomáhá i její někdejší trenér a nevlastní otec Aleš Kodat. "Chtělo to trpělivost, nechat hrdost za dveřmi a tvrdě makat. Začínala jsem od nuly, ale mám ze sebe dobrý pocit. Můžu být na sebe hrdá."

Ze začátku si chce hlavně zvyknout na ostré zápasy. "Na turnajový rytmus a ty nervy s tím spojené. Potřebuju zápasy, což mi pomůže nejvíc," řekla.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články