Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Ruské tenistky obhájily vítězství ve Fed Cupu

Madrid - Ruské tenistky obhájily vítězství ve Fed Cupu. Rozhodující třetí bod získala ve finále se Španělskem v Madridu už ve třetí dvouhře Světlana Kuzněcovová, jež dnes v souboji týmových jedniček porazila 5:7, 6:3 a 6:4 Anabel Medinaovou. Rusky vedou nedostižným rozdílem 3:0 na zápasy, podle původního programu by se měla hrát ještě jedna dvouhra a závěrečná čtyřhra.

Světlana Kuzněcovová
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Ruské tenistky potvrdily svou současnou dominanci v týmové soutěži, fedcupový titul získaly počtvrté za posledních pět let. V Madridu na antuce triumfovaly i přesto, že nehrající kapitán Šamil Tarpiščev nevyužil služeb tří žebříčkově nejlepších ruských tenistek Jeleny Dementěvové, Dinary Safinové a zraněné Marie Šarapovové.

Světová sedmička Kuzněcovová po sobotním vítězství nad Carlou Suárezovou udolala Medinaovou po tuhém boji, za nějž si svým způsobem mohla sama. V prvním setu vedla 4:0 a 5:2, měla pět setbolů, místo toho však nevynucenými chybami darovala Španělce pět gamů za sebou a úvodní sadu ztratila 5:7. Další dva sety si už vzít nenechala a zajistila Rusku celkový triumf. Medinaová si tak ve finále připsala druhou porážku, v sobotu v prvním duelu prohrála s Verou Zvonarevovou.

Rusky se čtvrtým fedcupovým triumfem přiblížily v historickém pořadí třetí příčce, o kterou se dělí s pěti výhrami Španělsko a Československo. Právě český tým se s letošními poraženými finalistkami utká příští rok v prvním kole nového ročníku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články