Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Český tenis má na US Open stále šanci na titul. Bouzková si zahraje finále

New York – Blízko velkého úspěchu je na US Open teprve šestnáctiletá Marie Bouzková. Nenasazená hráčka ve dvouhře juniorek postoupila do finále, o čemž rozhodla semifinálovým vítězstvím nad domácí Caroline Dolehideovou 6:3 a 6:1. O titul v New Yorku bude bojovat jako třetí česká juniorka v historii.

Marie Bouzková
zdroj: Isifa/Getty Images autor: Matthew Stockman

Nenasazená Bouzková cestou do finále ve Flushing Meadows vyřadila mimo jiné ve 2. kole turnajovou dvojku Julii Ostapenkovou z Lotyšska a další dvě nasazené soupeřky. Poprvé v kariéře si zahraje finále dvouhry v juniorské soutěži na grandslamovém turnaji. V červenci hrála finále čtyřhry ve Wimbledonu, ale s Maďarkou Dalmou Galfiovou prohrály. 

"Je to super, vůbec jsem to nečekala. Každý zápas si užívám. Strašně moc to pro mě znamená. Na tenhle turnaj jsem se zvlášť připravovala a bylo to cílené, abych tady hrála dobře," řekla Bouzková, která na předešlých juniorských granslamech čtyřikrát vypadla v 1. kole.

Většinu soupeřek porazila pražská rodačka díky vyrovnané hře - dobrému pohybu a servisu a přesným i agresivním úderům. "Chci hrát celodvorcový tenis i agresivně, vlastně všechno," řekla hráčka, která trénuje často v Americe. 

Soupeřkou Bouzkové ve finále bude devátá nasazená Anhelina Kalininová z Ukrajiny, s kterou loni na US Open prohrála v 1. kole. "Dost míče střílí a hraje rychle, na to musím být připravena. Loni to bylo vyrovnané, ale nebyla jsem moc rozehraná. Teď rozehraná jsem, tak jí to snad oplatím."

Do finále se v juniorkách před Bouzkovou na US Open dostala naposledy Barbora Záhlavová Strýcová, která v roce 2002 prohrála s Ruskou Marií Kirilenkovou. Andrea Holíková neuspěla v boji o titul v roce 1985 proti Italce Lauře Garronelové. "To bych byla průkopník, kdybych vyhrála. To by bylo super," řekla Bouzková.

Tenisový grandslamový turnaj US Open:

Juniorky: Dvouhra - semifinále: Bouzková (ČR) - Dolehideová (USA) 6:3, 6:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články