Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kvitová si v New Havenu zahraje potřetí ve finále

New Haven (USA) - Tenistka Petra Kvitová si na turnaji v New Havenu zahraje potřetí za sebou ve finále. Dvojnásobná wimbledonská šampionka porazila v pátečním semifinále Samanthu Stosurovou z Austrálie suverénně 6:3, 6:1 a v duelu o titul se dnes střetne se slovenskou hráčkou Magdalénou Rybárikovou. Obě hráčky si proti sobě zahrají pošesté v kariéře, ale poprvé na turnaji WTA. Všechny jejich předchozí souboje se odehrály na nižších akcích okruhu ITF. Jediný zápas Kvitová se Slovenkou prohrála ve finále v Praze na Spartě v roce 2011.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK/AP

V generálce na grandslamové US Open se Kvitové nadmíru daří. Předloni v New Havenu získala titul a před rokem prohrála ve finále. "Je důležité mít před cestou do New Yorku pár vítězných zápasů a moje forma mě těší," řekla. 

V semifinále se Stosurovou si Kvitová pomohla 26 vítěznými míči, z toho nastřílela jedenáct es a udělala jen 15 nevynucených chyb. Ve vyrovnaném prvním setu vzala soupeřce podání ve čtvrté hře. Čtyři setboly měla už za stavu 5:2, ale set nakonec ukončila o hru později třemi esy a druhé sadě už dominovala. 

"Věděla jsem, že musím hrát proti Sam moc dobře, a jsem nadšená, že jsem to na kurtu opravdu předvedla," radovala se čtyřiadvacetiletá Kvitová na webu WTA. Stosurovou porazila pošesté v kariéře ze sedmi vzájemných zápasů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články