Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Český duel v New Havenu vyzněl pro Kvitovou, která si zahraje semifinále

New Haven – Čtvrtfinálový duel českých tenistek Petry Kvitové a Barbory Záhlavové-Strýcové na turnaji v New Havenu vyzněl pro první jmenovanou. Turnajová dvojka porazila po pomalejším rozjezdu krajanku 6:4, 6:1 za hodinu a osm minut. V semifinále generálky na nadcházející US Open se Kvitová střetne s Australankou Samanthou Stosurovou nebo s Belgičankou Kirsten Flipkensovou.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK/PA autor: Paul Chiasson

Díky postupu do semifinále v New Havenu má Kvitová šanci stát se po US Open světovou jedničkou. K tomu podle serveru WTA Tour potřebuje grandslam v New Yorku vyhrát a doufat, že se tam nepovede dobře obhájkyni titulu a současné světové jedničce Sereně Williamsové ani dvojce Simoně Halepové z Rumunska.

Záhlavovou-Strýcovou porazila Kvitová ve čtvrtfinále Wimbledonu a i tentokrát zvládla zápas ve dvou setech. V první sadě přišla o podání a prohrávala 2:4, ale od té doby na kurtu dominovala a ve zbytku zápasu ztratila už jen jednu hru.

"Začátek byl nervózní, protože se dobře známe a nemáme se čím překvapit, ale pak jsem začala hrát svoji hru. Byla jsem trošku trpělivější a hrála dostatečně agresivně. K tomu jsem dobře podávala," řekla Kvitová v rozhovoru na kurtu. Znovu potvrdila, že proti svým krajankám umí, letos už si s Češkami vylepšila bilanci na 8:0.

Turnaji v New Havenu Kvitové sedí. Loni tam prohrála ve finále a předloni slavila titul. "Cítím se tady vždycky dobře a kurt mi tady vyhovuje," usmála se.

Tenisový turnaj žen v New Havenu:

Dvouhra - čtvrtfinále: Kvitová (2-ČR) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 6:4, 6:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články