Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Štěpánek postoupil na turnaji v Bogotě do čtvrtfinále

Bogotá - Český tenista Radek Štěpánek postoupil na turnaji v Bogotě do čtvrtfinále. Čtvrtý nasazený hráč, jenž měl v Kolumbii v 1. kole volný los, porazil ve svém prvním duelu po Wimbledonu Guida Pellu z Argentiny 7:6 a 6:2. Dvojnásobný daviscupový vítěz Štěpánek si připsal dvoustý triumf v kariéře na tvrdém povrchu.

Radek Štěpánek
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/

Pětatřicetiletý Štěpánek přišel v prvním vzájemném duelu s Pellou jako první o podání a prohrával už 1:4, dokázal ale vyrovnat a úvodní sadu získal za 55 minut ve zkrácené hře. Ve druhé sadě, která byla několikrát přerušena kvůli dešti, získal Štěpánek brzy brejk a duel ukončil znovu při podání soupeře, kdy využil třetí mečbol.

Ve čtvrtfinále čeká Štěpánka domácí Alejandro González, který si ve druhém kole poradil 6:3 a 6:4 s Nizozemcem Thiemem de Bakkerem. S pětadvacetiletým Kolumbijcem, jemuž patří ve světovém žebříčku 74. místo, se utká poprvé v kariéře.

Tenisový turnaj mužů v Bogotě:

Dvouhra - 2. kolo: Štěpánek (4-ČR) - Pella (Arg.) 7:6 (7:2), 6:2, Tomic (Austr.) - Falla (5-Kol.) 6:1, 7:6 (7:2), González (6-Kol.) - De Bakker (Niz.) 6:3, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články