Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Rosol na svůj druhý titul nedosáhl

Stuttgart/Bukurešť – Lukáš Rosol ve finále antukového turnaje ve Stuttgartu prohrál se Španělem Robertem Bautistou Agutem 3:6, 6:4 a 2:6. Rosol hrál na okruhu ATP finálový zápas potřetí, dosud to bylo pokaždé v Bukurešti. Na rumunské antuce loni hladce zdolal Španěla Guillerma Garcíu-Lópeze, letos v dubnu na ní podlehl ve dvou setech Bulharovi Grigoru Dimitrovovi. Ve Stuttgartu to také nevyšlo. První ročník turnaje WTA v Rosolově oblíbené Bukurešti vyhrála domácí favoritka Simona Halepová.

Rosol cestou do finále ve Stuttgartu vyřadil pátého nasazeného Němce Philippa Kohlschreibera či v semifinále turnajovou dvojku Rusa Michaila Južného, na třetího nasazeného Bautistu ale od počátku ztrácel. Španěl získal hned jeho první servis a vedení 2:0 dotáhl k vítězství 6:3.

Ve druhé sadě Rosol postupně zlepšoval hru a užíval si přízně početného stuttgartského publika. Český hráč byl vždy o game napřed a vítěz červnového turnaje v nizozemském Hertogenboschi Bautista tlak nakonec neustál za stavu 4:5, takže rozhodnout musel třetí set.

V něm však 48. hráč světa Rosol nestihl začátek a soupeře, kterému v žebříčku patří 23. příčka, pustil do rozhodujícího náskoku 3:0. Šestadvacetiletý Bautista už nezaváhal a dočkal se druhého turnajového triumfu v tomto roce i v kariéře.

Rosol nemohl chytit rytmus

"Klíčové bylo stát se zdí a pokusit se Lukáše rozhýbat," uvedl Španěl. V pondělí se poprvé posune do první dvacítky světového žebříčku. "Od začátku sezony jsem věřil sobě i tomu, co dělám. Dařilo se mi a byla jen otázka času, kdy se to povede," komentoval svůj posun v pořadí ATP.

Rosol se mohl stát třetím českým vítězem ve Stuttgartu po Tomáši Šmídovi (1979) a Ivanu Lendlovi (1985). "Dneska mi to úplně nešlo. Snažil jsem se najít správný rytmus, ale nefungovalo mi podání. Musel jsem spoustu úderů hrát na riziko. Nehrál jsem tak dobře jako v předchozích zápasech, což je škoda, protože jsem se cítil tenhle týden dobře," prohlásil.

Halepová splnila v Bukurešti roli favoritky

Světová trojka Halepová ve finále zdolala druhou nasazenou italskou tenistku Robertu Vinciovou 6:1, 6:3 a získala druhý titul v sezoně. V únoru Halepová triumfovala v Dauhá, pak hrála finále v Madridu a na Roland Garros, v nichž neuspěla.

Na antuce před domácím publikem ale splnila roli hlavní adeptky na vítězství a vyhrála osmý turnaj WTA v kariéře. V celé soutěži ztratila jediný set v semifinále s krajankou Monicou Niculescuovou. Ve finále si Halepová poradila s Vinciovou za 70 minut a zdolala ji potřetí za sebou. Vzájemnou bilanci si vylepšila na 4:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články