Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Rosol potvrdil formu. Zdolal Lópeze a ve Stuttgartu si zahraje semifinále

Stuttgart – Lukáš Rosol je na turnaji ve Stuttgartu již v semifinále. Českého tenistu nedokázal zastavit ani čtvrtý nasazený Španěl Felician López, který s ním prohrál ve třech setech 6:4, 3:6 a 6:7. Nedařilo se naopak Petře Cetkovské, která v Bukurešti skončila ve čtvrtfinále po prohře s Robertou Vinciovou z Itálie 5:7 a 3:6.

Soupeřem Rosola bude Rus Michail Južnyj, jenž porazil 7:6 a 6:2 Federica Delbonise z Argentiny. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Roberto Bautista a turnajová jednička Fabio Fognini.

Pro Rosola to bude druhé letošní semifinále na okruhu ATP. V Bukurešti v dubnu prohrál až ve finále. Nyní se pokusí úspěch zopakovat ve Stuttgartu, kde dosáhl na své nejlepší umístění, když při předchozích třech startech na turnaji došel nejdále do osmifinále.

Tentokrát však nabral formu, které neodolal ani López. První set sice vyhrál Španěl, ale druhý už patřil Rosolovi a třetí sadu mezi dobře servírujícími hráči musel rozhodnout až tie-break. Rosol především dobře odvracel brejkboly soupeře, když z osmi ztratil jen dva, zatímco využil dva ze tří brejkbolů při podání Lópeze.

Tenisový turnaj mužů ve Stuttgartu:

Dvouhra - čtvrtfinále: Rosol (ČR) - López (4-Šp.) 4:6, 6:3, 7:6 (7:4), Fognini (1-It.) - Giraldo (7-Kol.) 6:4, 6:3, Bautista (3-Šp.) - García-López (6-Šp.) 3:6, 6:4, 7:6 (7:1), Južnyj (Rus.) - Delbonis (Arg.) 7:6 (7:2), 6:2.

Cetkovská nestačila na Vinciovou a končí ve čtvrtfinále

Petra Cetkovská vypadla na turnaji v Bukurešti ve čtvrtfinále, když podlehla druhé nasazené Robertě Vinciové z Itálie 5:7 a 3:6. Osmasedmdesátá hráčka světa tak prohrála i druhé čtvrtfinále v sezoně.

Devětadvacetiletá Cetkovská nedokázala o dva roky starší Italce výrazněji vzdorovat a podlehla jí i při druhém měření sil. V každém setu sice dokázala soupeřce vzít podání, ale sama na něm nebyla jistá a ve druhé sadě ztratila servis hned třikrát.

Vinciová se v semifinále utká překvapivě se Slovenkou Kristínou Kučovou, která porazila Černohorku Danku Koviničovou a zahraje si první čtvrtfinále na okruhu WTA v kariéře.

Tenisový turnaj žen v Bukurešti:

Dvouhra - čtvrtfinále: Vinciová (2-It.) - Cetkovská (7-ČR) 7:5, 6:3, Niculescuová (Rum.) - Hercogová (8-Slovin.) 6:2, 2:6, 7:6 (7:3), Kučová (SR) - Koviničová (Černá Hora) 6:4, 1:6, 6:3, Halepová (1-Rum.) - Arruabarrenaová (Šp.) 6:3, 6:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články