Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Djokovič proti Federerovi. Švýcar chce svůj osmý titul

Londýn – Pouze Novak Djokovič dělí Rogera Federera od jeho osmého titulu na Wimbledonu. Pokud by dokázal srbského hráče porazit, stal by se wimbledonským rekordmanem právě v počtu vítězství. Wimbledonské finále budeme sledovat od 15:00 v on-line přenosu.

"Vyhrát Wimbledon pro mě vždy moc znamená. Pokaždé, když tady vstoupím na kurt, cítím se neuvěřitelně hrdý. Vím, že tady už před sebou nemám dalších deset let, takže si tohle finále chci maximálně užít," řekl Federer po semifinále. První vítězství ve Wimbledonu získal Federer v roce 2003, poslední sedmé pak přidal před dvěma lety. "Ten první byl splněný sen a je neskutečné, že jsem pak byl tak úspěšný," usmál se. V Londýně si Federer zahraje už deváté finále, což je rovněž rekord. V boji o titul podlehl jen v roce 2008 v pětisetové bitvě Španělovi Rafaelu Nadalovi.

S Djokovičem se Federer střetne už po pětatřicáté, vyrovnanou bilanci vede Švýcar 18:16. V jediném utkání ve Wimbledonu předloni uspěl Švýcar. Djokovič je letos nejvýše nasazený a Wimbledon vyhrál v roce 2011. Zahraje si své čtrnácté grandslamové finále, ale pět z posledních šesti prohrál. "Mám hodně důvodů, proč zase konečně vyhrát. Dodá mi to hodně sebedůvěry," řekl.

Naposledy prohrál finále grandslamu na nedávném Roland Garros s Nadalem. "Nechci, aby to vyznělo, že hrát finále je málo. Je to obrovský výsledek, který není zadarmo, ale já vím, že chci vyhrát. To je můj hlavní cíl," řekl bělehradský rodák. "Doufám, že vyhraju a začnu novou grandslamovou vítěznou sérii."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články