Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Štěpánka v Londýně nezastavil ani Anderson, Berdycha naopak López

Londýn – Více než dva roky musel čekat na to, až si na turnaji ATP znovu zahraje semifinále. Černou sérii český tenista Radek Štěpánek prolomil až na trávě v londýnském Queen's Clubu, kde potvrdil dobrou formu a porazil 1:6, 6:3, 6:2 Kevina Andersona z Jihoafrické republiky. Semifinálovým soupeřem českého hráče bude Španěl Feliciano López, jenž ve čtvrtfinále vyřadil Tomáše Berdycha.

Slavící Radek Štěpánek
zdroj: ČTK/AP autor: Sang Tan

Pětatřicetiletý Štěpánek a patnáctý nasazený, jenž v minulém kole překvapil vítězstvím nad domácím favoritem a obhájcem titulu Andym Murraym, hrál semifinále turnaje ATP naposledy v únoru roku 2012 v Memphisu. V Queen's Clubu postoupil mezi nejlepší čtyři před devíti lety.

V duelu se sedmým nasazeným Andersonem nezachytil Štěpánek začátek a hladce za necelou půlhodinu prohrál první set. Český veterán, jehož stejně jako v předchozích zápasech podporoval z lóže brankář fotbalistů Chelsea Petr Čech, se ale nevzdal a podařilo se mu utkání otočit. Dvoumetrovému Jihoafričanovi tak oplatil letošní porážku z madridské antuky.

"Měl jsem pomalý start. I když bych to možná ani pomalým startem nenazval, protože Kevin hrál v prvním setu téměř dokonale," ocenil soupeře Štěpánek. "Musel jsem si počkat na jeho slabší moment, který přišel v jeho prvním gamu na servisu. Získal jsem náskok a pak už jsem prošel následujícími dvěma sety docela jednoduše," dodal český tenista, jenž zakončil zápas pátým esem.

Naopak dvojchybou završil své vystoupení proti Lópezovi druhý nasazený Berdych, jenž v londýnské generálce na Wimbledon vypadl ve čtvrtfinále i loni. Lópezovi ve vyrovnaném duelu podlehl 4:6, 6:7.

Ve druhé sadě měl Berdych šanci na to, aby si vynutil rozhodující set, nicméně nevyužil brejkbol na 3:1 a pak ani čtyři setboly v tie-breaku. Ve zkrácené hře vedl český tenista 6:3 a 7:6, nicméně z postupu se po výhře 9:7 ve zkrácené hře radoval López. S dvaatřicetiletým Španělem má Štěpánek výrazně pozitivní bilanci 8:2, nicméně z posledních čtyř duelů vyhrál každý z nich po dvou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články