Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Veselého v Praze nezastavil ani Hidalg, v semifinále je i Rosol

Praha – Jiří Veselý i nadále ničí na Prague Open soupeře za soupeřem. Na druhého nasazeného hráče nestačil ani Španěl Ruben Ramirez Hidalg a český tenista po hladké výhře ve dvou setech 6:2, 6:2 postoupil do semifinále. Vítěz prostějovského challengeru Czech Open z minulého týdne si připsal osmou vítěznou dvouhru v řadě a navíc neztratil ani set. V semifinále je i turnajová jednička Lukáš Rosol.

Druhý nasazený Veselý získal v utkání s 208. hráčem světa Ramirezem Hidalgem, kdysi světovou padesátkou, od stavu 1:2 v prvním setu deset her za sebou. Pak si sice prohrál podání, ale zápas o dvě hry později po hodině a půl ukončil přímým bodem z podání. 

"Škoda toho konce, který jsem si tak zkomplikoval. To by se mi mohlo v dalších zápasech vymstít," řekl Veselý a souhlasil, že podal nejlepší výkon v soutěži. "Pořád to není ono, jsou tam ještě velké rezervy, ale nedělal jsem moc chyb. Snažil jsem se soupeře rozběhat a byla to správně zvolená taktika."

Příštím soupeřem dvacetiletého Veselého (74. v žebříčku ATP) bude o tři roky starší čínský tenista Čang Ce (205.). "Čekám těžký zápas, ale doufám, že tu vítěznou sérii zase o kus natáhnu," věřil Veselý v účast ve finále. "Vyhrál jsem v poslední době spoustu zápasů a přijel jsem, abych pravdu řekl, turnaj tady vyhrát."

Ve finále může teoreticky narazit na Rosola, kterého porazil v 1. kole French Open. Rosol je na antukovém turnaji na kurtech Sparty ve Stromovce nasazenou jedničkou, ve čtvrtfinále porazil Itala Lorenza Giustina 7:6 a 6:2. Jeho soupeřem v semifinále bude Švýcar Michael Lammer, který postoupil z kvalifikace.

Je nám líto, video expirovalo.
Veselý porazil na Spartě Hidalga

Výsledky tenisového challengeru Prague Open:

Dvouhra - čtvrtfinále: Veselý (2-ČR) - Ramirez Hidalgo (Šp.) 6:2, 6:2, Lammer (Švýc.) - Marcora (It.) 6:4, Ce Čang (Čína) - Diez (Kan.) 6:1, 6:2, Rosol (1-ČR) - Giustino (It.) 7:6 (7:3), 6:2.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články