Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Veselý postoupil přes Štěpánka, ve finále ho čeká Gombos

Prostějov – Jiří Veselý postoupil po setech 7:5 a 7:6 přes Radka Štěpánka do finále Czech Open. Svému soupeři tak oplatil loňskou finálovou porážku. Soupeřem Veselého v boji o titul bude Slovák Norbert Gombos, který vyřadil Adama Pavláska dvakrát 6:2.

Jednaosmdesátý hráč světa v obou setech jako první ztratil podání, ve druhém dokonce prohrával už 2:5, ale set získal v tie-breaku. "V podstatě jsem to odevzdal svými chybami. Měl jsem hluchá místa, to mě provázelo prakticky celý týden. Byl jsem vždy brejk vpředu, ale pak přišly moje slabé chvíle, skoro jsem přestal hrát," zlobil se na sebe Štěpánek, který přišel o šanci na rekordní čtvrtý triumf na Hané. "Tak třeba za rok," loučil se s turnajem pětatřicetiletý tenista.

Jiří Veselý: "Pro diváky to nebyl pěkný zápas. V žebříčku o nejkrásnější tenis by byl na posledním místě, ale dalo se to očekávat. Tenis to byl škaredý, hráli jsme vyťukávanou, kdo koho přehraje. Byl jsem na to ale připraven a jsem rád, že jsem to zvládl ustát hlavně psychicky, protože on zkoušel různé triky."

Veselý loni vyhrál challengery v Ostravě a v Liberci a nyní má šanci přidat na českém území další triumf. "Bylo by to pěkné," usmál se. Do turnaje vstupoval sebevědomě s myšlenkou na závěrečná kola. "Říkal jsem, když obhájím finálovou účast, tak to bude obrovský úspěch a kdybych vyhrál, tak by to bylo daleko hezčí. Ve finále můžu těžit ze zkušeností, které jsem tady loni získal," řekl Veselý.

Je nám líto, video expirovalo.
Tenista Veselý dokráčel do finále Czech Open

Během uplynulých dvou týdnů získal skalpy kolegů z daviscupové reprezentace. Na Roland Garros vyřadil Lukáše Rosola a nyní i Štěpánka. Už mu chybí jen výhra nad českou jedničkou a šestým hráčem světa Tomášem Berdychem. "Člověk se vyvíjí a těžko se zatím můžu srovnávat s hráčem z první desítky," řekl Veselý.

Pavlásek nestačil na rychlou hru slovenského tenisty, hrál nevyrovnaně a chyboval víc než Gombos. "Já jsem hrál nahoru dolů, nehrál jsem konstantní tenis, zatímco on hrál dobře, a proto to bylo těžký," uvedl Pavlásek, pro kterého je účast v semifinále na challengeru nejlepším výsledkem v kariéře. "To je skvělý úspěch, který povzbudí. Jenom je škoda semifinále, ale budu se dívat dopředu," řekl Pavlásek.

Tenisový challenger Czech Open v Prostějově (antuka):

Dvouhra - semifinále: Veselý (6) - Štěpánek (1) 7:5, 7:6 (7:1), Gombos (SR) - Pavlásek 6:2, 6:2. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články