Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Veselý postoupil poprvé v kariéře do semifinále

Düsseldorf – Tenista Jiří Veselý postoupil v Düsseldorfu poprvé v kariéře mezi nejlepší čtveřici na turnaji ATP. Dvaadvacetiletý Čech ve čtvrtfinále na německé antuce po suverénním výkonu rozdrtil Rakušana Jürgena Melzera dvakrát 6:1. Jeho dalším soupeřem bude sedmým nasazený Chorvat Ivo Karlovič. Pětatřicetiletý hráč i za pomoci devatenácti es porazil 6:4, 3:6, 6:3 obhájce loňského titulu Juana Mónaka z Argentiny.

Veselý zahájil duel nekompromisně a o dvanáct let staršímu soupeři sebral čistou hrou úvodní servis. Sám v dalším gamu brejkbol odvrátil, Melzerovo podání naopak znovu prolomil a vedl už 4:0. Zisk setu pak pojistil dalším brejkem. "Cítím se se skvěle. Je to můj nejlepší výsledek kariéry, ale ještě nejsem spokojen a doufám, že dojdu co nejdál," řekl po utkání Veselý. "Předvedl jsem tady super výkony. Hodně mě těší, že jsem vždy zachoval klidnou hlavu v kritických momentech. Není to něco nového, ale je to pozitivní posun oproti minulým zápasům," pochvaloval si.

Veselý, jenž byl po minulé sezoně vyhlášen Hvězdou zítřka, udělal v utkání jen sedm nevynucených chyb. Melzera ničil přesnou hrou, dařily se mu i náběhy na síť. Po jednom z nich Rakušan ve čtvrté hře druhé sady, když prohrával už 0:3, z frustrace rozmlátil raketu o zem. Game nakonec zachránil a snížil na 1:3, další servis už ale nezískal.

"Hrál jsem solidně, ale Jürgen nepředvedl svůj nejlepší tenis," řekl Veselý na adresu manžela české tenistky Ivety Benešové. Po utkání trvajícím jen hodinu a tři minuty plánoval oběd a možná návštěvu centra města. "Hlavně potřebuji rehabilitaci a odpočinek, abych byl dobře připraven na semifinále," řekl tenista. 

Na turnaji v Německu se Veselý cítí skoro jako doma. Od dvou do 12 let totiž vyrůstal s rodiči u Wolfsburgu, kde jeho otec Jiří trénoval tenis. "Německu patří moje dětství, mám na to krásné vzpomínky a mám tam hodně kamarádů i přátel. Je pěkné se sem vracet a jsem strašně rád, že mi na turnaji vycházejí vstříc, čehož se snažím využít," řekl Veselý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články