Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Sparta Prague Open se českým tenistkám nedaří, zatím všechny vypadly

Praha - V pražské Stromovce na turnaji Sparta Prague Open se českým hráčkám nedaří. Vypadla celá pětice, která zatím hrála – Kristýna Plíšková, Kateřina Siniaková, Andrea Hlaváčková, Klára Koukalová i Barbora Záhlavová-Strýcová.

Je nám líto, video expirovalo.
Českým tenistkám se na Sparta Prague Open nedaří, všechny vypadly

Turnajovou trojku Záhlavovou-Strýcovou vyřadila hráčka z kvalifikace Victoria Duvalová z USA po výhře 6:4, 2:6 a 6:4. Po dvou dnech turnaj přišel o tři české fedcupové hvězdy. Už v úterý rovněž v prvním kole nečekaně vypadla nejvýše nasazená obhájkyně titulu Lucie Šafářová.

"Mrzí mě to strašně, protože je to tady doma na Spartě. Soupeřka hrála dobře, ale já jsem rozhodně asi nic nepředvedla," řekla Koukalová. Na zápas se nedokázala plně soustředit, jelikož jí ráno zemřel pes. "Celou noc jsem bojovala o jeho život a ráno mi umřel. Chtěla jsem bojovat, ale měla jsem to v sobě. Hrálo se mi dost špatně."

Českým tenistkám se nedařilo ani v dalších zápasech. Kristýna Plíšková prohrála s Magdou Linetteovou z Polska 1:6, 3:6 a stříbrná olympijská medailistka ze čtyřhry z Londýna 2012 Andrea Hlaváčková podlehla Slovence Anně Schmiedlové, která minulý týden vyhrála turnaj ITF v Trnavě, po setech 3:6, 6:4 a 2:6.

Nadějná Kateřina Siniaková nestačila na Srbku Aleksandru Kruničovou a prohrála 2:6 a 4:6. Do druhého kola hlavní soutěže zatím z Češek postoupily už v úterý Karolína Plíšková a Tereza Smitková. Ještě hraje Barbora Záhlavová-Strýcová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články