Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Kvitová přešla přes Williamsovou bez boje, Berdych skončil

Madrid – Čekala na ni nejtěžší možná překážka, do semifinále ale nakonec Petra Kvitová postoupila bez boje. Světová jednička Serena Williamsová totiž ve čtvrtfinále Madridu Kvitové vzdala kvůli zranění ještě před startem utkání. Do další fáze se naopak nedostal Tomáš Berdych, který podlehl světové jedničce Rafaelu Nadalovi 4:6, 2:6 a se Španělem prohrál posedmnácté v řadě.

Serena Williamsová
zdroj: ČTK/AP autor: Kamran Jebreili

V semifinále se Kvitová, vítězka prestižního turnaje v Madridu z roku 2011, střetne v sobotu se Simonou Halepovou. Jediný vzájemný zápas s Rumunkou Kvitová loni ve finále turnaje v New Havenu prohrála.

Kvitová, šestá hráčka světa a bývalá wimbledonská šampionka, se měla s nejlepší hráčkou posledních let utkat pošesté v kariéře a mohla zlomit nepříznivou vzájemnou bilanci 0:5. Jen loni v Dauhá Williamsovou potrápila ve třech setech, ostatní zápasy prohrála česká jednička 0:2. "Škoda, že jsem ztratila příležitost hrát se Serenou. Snad bude brzo v pořádku. Těším se na semifinále," napsala Kvitová na facebooku.

Williamsová se zranila v utkání 1. kola se Švýcarkou Belindou Bencicovou. "Je to frustrující, ale ze všeho nejvíce teď potřebuji čas na odpočinek, abych se dala dohromady. Takhle člověk nechce končit týden," řekla Williamsová, která v osmifinále zaznamenala jako jedenáctá hráčka historie 650. výhru na okruhu WTA. 

Američanka doufá, že stihne příští týden turnaj v Římě. "Plánuju to. Mám naštěstí v prvním kole volno, takže získám den klidu navíc," řekla Williamsová. 

Berdych si s Nadalem zhoršil bilanci na tři výhry a osmnáct proher. V úvodu zápasu přitom měl šanci jít do brzkého vedení, když měl v druhé hře zápasu první a zároveň poslední brejkbol v utkání, ale neproměnil ho. Nadal se postupem času zlepšoval, forhendem diktoval tempo výměn a českému hráči vzal servis na 4:3, což mu k zisku první sady stačilo. V druhém setu přišel Berdych o podání dvakrát a z kurtu odešel poražen po hodině a 27 minutách.

"Rafa je prostě antukový král," konstatoval Berdych na sociálních sítích. "Odehrál jsem své nejkomplexnější utkání," pochvaloval si Nadal.

Výsledky tenisového turnaje mužů a žen v Madridu:

Muži:
Dvouhra – čtvrtfinále:
Nadal (1-Šp.) – Berdych (6-ČR) 6:4, 6:2.

Ženy:
Dvouhra – čtvrtfinále:
Šarapovová (8-Rus.) – Li Na (2-Čína) 2:6, 7:6 (7:5), 6:3, Halepová (4-Rum.) – Ivanovičová (11-Srb.) 6:2, 6:2, Kvitová (5-ČR) – S. Williamsová (1-USA) bez boje.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články