Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Berdych si letos zahraje už třetí finále

Oeiras (Portugalsko) – Již potřetí v sezoně se dostal Tomáš Berdych do finále turnaje ATP. V semifinále na antukovém turnaji v Oeiras porazil v dnešním semifinále Rumuna Victora Hanesca 6:2, 6:2. Šestý hráč světa a největší favorit turnaje si zahraje 22. finále v kariéře a bude usilovat o jubilejní desátý titul. Berdychovým soupeřem v nedělním rozhodujícím souboji bude Argentinec Carlos Berlocq. 

Tomáš Berdych v Indian Wells
zdroj: AP autor: Mark J. Terrill

"Je fantastické si zase zahrát finále. Je to vždy potěšení na konci týdne. Rád bych odtud jel do Madridu s titulem," řekl Berdych pro web turnaje. V neděli se utká s 62. hráčem světa Berlocqem, který zdolal v druhém semifinále Španěla Daniela Gimena 7:6, 6:2. "Věřím ve vítězství, ale čeká mě v každém případě skvělý antukář. Budu se muset maximálně soustředit na svůj výkon a bude rozhodující, jak se dostanu ke své hře," uvedl Berdych.

Jednatřicetiletého Berlocqa zdolal ve všech třech dosavadních duelech. S aktuálně 93. hráčem světa Hanescem se utkal podruhé v kariéře a stejně jako před šesti lety ve Wimbledonu ho porazil. Utkání bylo vyrovnané do stavu 2:2, poté osmadvacetiletý Čech vyhrál sedm gamů za sebou, díky nimž získal první set a rozhodující náskok v druhé sadě. Zápas český favorit ukončil při prvním mečbolu za 64 minut. "Měl jsem dobrý rytmus hry a trefoval míč lépe," řekl Berdych.

Na Portugal Open se rozhodl hrát minulý týden a přijal divokou kartu od pořadatelů, kterým se kvůli únavě omluvil obhájce titulu Stanislas Wawrinka ze Švýcarska. Letos Berdych získal titul na turnaji v Rotterdamu a byl ve finále v Dubaji. Na antuce se naposledy radoval z triumfu před pěti lety v Mnichově.

Suárezová vybojovala svůj první titul

Premiérový titul v kariéře získala španělská tenistka Carla Suárezová, když ve finále zdolala Světlanu Kuzněcovovou z Ruska 6:4, 3:6, 6:4. Nejvýše nasazená Suárezová se dočkala prvního triumfu v životě ve svém šestém finále, poprvé hrála o titul před pěti lety v Marbelle. Na cestě k turnajovému triumfu vyřadila v druhém kole Barboru Záhlavovou-Strýcovou.

Kuzněcovová si zahrála ve finále po více než třech letech a na antuce dokonce bojovala o první titul od vítězství na Roland Garros 2009. Její poslední triumf se datuje k srpnu 2010, kdy vyhrála turnaj v San Diegu.

Svého prvního titulu v kariéře se nedočkala devětadvacetiletá Eva Hrdinová, jež společně s Ruskou Valerií Solovjevovou podlehla ve finále 4:6, 3:6 nejvýše nasazenému páru Cara Blacková ze Zimbabwe, Sania Mirzaová z Indie.

Tenisový turnaj mužů a žen v portugalském Oeiras:

Muži (dotace 485 760 eur):
Dvouhra - semifinále: 
Berdych (1-ČR) - Hanescu (Rum.) 6:2, 6:2. 

Ženy (dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra  finále: Suárezová (1-Šp.)  Kuzněcovová (7-Rus.) 6:4, 3:6, 6:4.
Čtyřhra – finále: Blacková, Mirzaová (1-Zimb./Indie)  Hrdinová, Solovjevová (ČR/Rus.) 6:4, 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články