Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rekordní zápis Kristýny Plíškové - ve třech setech nastřílela 32 es

Gifu (Japonsko) - Kristýna Plíšková se v utkání 1. kola na turnaji ITF v japonském Gifu blýskla rekordními 32 esy. Vítězka wimbledonské juniorky z roku 2010 díky tomu porazila Irenu Pavlovicovou z Francie 7:6, 6:7 a 7:5. Dvaatřicet nechytatelných servisů Kristýny Plíškové může být rekordním zápisem v počtu es mezi ženami. V hlavní soutěži na okruhu WTA nastřílely nejvíce es Američanka Serena Williamsová a Estonka Kaia Kanepiová, těm jich statistici napočítali 24. V kvalifikaci v Quebec City dala Alexandra Stevensonová ještě o eso více.

Kristýna Plíšková
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Dvaadvacetiletá Kristýna Plíšková, 128. hráčka dvouhry WTA, si v utkání ani neuvědomovala, že trefuje eso za esem. "Bylo to pořád vyrovnaný, tak mi to fakt ani nepřišlo. Ale když si zpětně vzpomenu, tak jich bylo dost," řekla Plíšková novinářům. "Trošku pomohlo, že zápas dali do haly, kde nefouká a je to o něco rychlejší."

Po utkání Plíškové říkali, že nejspíše překonala ženský rekord. "Vůbec jsem neměla ponětí, kolik tak je rekord es u žen. Až pak trenér od soupeřky si to vygoogloval a řekl, že z turnajů ITF se to asi nepočítá, ale že rekord z WTA má Serena (Williamsová) nějakých 24 es. Tak jsem zvědavá, kdo mě překoná," řekla levou rukou hrající Plíšková, která loni na trávě v Eastbourne dala svému dvojčeti Karolíně 19 es.

Mezi muži se dělí o rekord v utkání na dva vítězné sety Chorvat Ivo Karlovič, který letos díky 44 esům vyrovnal výkon Australana Marka Philippoussise z roku 1995. V pětisetovém utkání vede se 113 esy Američan John Isner z Wimbledonu 2010.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články