Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Tenistky už jsou před Fed Cupem v Ostravě kompletní

Ostrava - České tenisové reprezentantky zahájily společnou přípravu na semifinálové utkání Fed Cupu proti Itálii. Nehrající kapitán Petr Pála měl v Ostravě na úvodním tréninku k ruce kompletní nominovaný čtyřlístek Petra Kvitová, Lucie Šafářová, Andrea Hlaváčková, Klára Koukalová, která se po úspěšném startu na turnaji v Katovicích připojila jako poslední. Utkání se v ostravské ČEZ Aréně hraje o víkendu.

České tenistky na tréninku v Ostravě
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Přestože obhájkyně titulu přiletí do Ostravy bez světové třináctky a své druhé nejlepší hráčky Flavie Pennettaové, podle Pály není radno podceňovat jejich sílu. "Je to nejsilnější možný soupeř, první tým na světě. Ve Spojených státech dokázal v prvním kole vyhrát i bez svých nejlepších hráček, což pro mě bylo překvapení. Pennettaová pro ně určitě bude oslabení, ale oni si s tím vždy dokázali poradit," řekl Pála.

Jako alternativa za Pennettaovou se výbornými výkony na turnaji v Katovicích nabídla Camila Giorgiová, kterou v nedělním finále zastavila až Francouzka Alizé Cornetová. "Může to být černý kůň, ale spíše je to otázka pro italského kapitána. My si nesmíme myslet, že když nepřijede Pennettaová, že nám to spadne do klína," řekl Pála.

Turnaj v Katovicích však přispěl i k vylepšení české pohody. Koukalová se na něm ve dvojici s Rumunkou Monikou Niculescuovou letos už potřetí probojovala do finále čtyřhry, kde podlehly Ukrajinkám Bejgelzimerové a Savčukové. "Viděla jsem tam i jeden zápas Giorgiové, která hraje velice agresivní tenis. Myslí si, že i tady do dvouhry nastoupí, protože má momentálně velmi dobrou formu," mínila Koukalová.

Je nám líto, video expirovalo.
Tenistky poprvé trénovaly před semifinále Fed Cupu

Český tým bude pravděpodobně sázet na osvědčenou dvojici Kvitová, Šafářová. Obě po úvodních výměnách hýřily dobrou náladou. "Já se na týden do fedcupového družstva vždycky strašně těším. Po úvodu sezony a Austrálii, kde to nebylo ono, jsem se snažila vrátit do herní pohody a poslední měsíc už se cítím na kurtu dobře, tak uvidíme," řekla Kvitová.

Světová šestka ladí formu na Itálii poslední dva týdny doma. Mezi tréninky v Praze a Prostějově vsadila i jeden v rodném Fulneku. "David Kotyza na mě jeden den neměl čas, tak jsem si odskočila na antuku k nám do Fulneku a zapinkala si s bráchou. Jinak ale trénuju na tvrdém povrchu," řekla Kvitová.

Češky se s Itálií utkají za posledních pět let už počtvrté. A vždy platila výhoda domácího prostředí: dvakrát se radovala Itálie, jednou právě na ostravském dvorci český tým. "Věřím, že domácí prostředí bude znovu rozhodující. Itálii jsme tu porazili na stejném povrchu, doufám, že to znovu bude hrát roli, protože ony jsou na antuce hodně nebezpečné. Obecně asi platí, že my moc nechceme hrát u nich a ony u nás," usmál se Pála.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články