Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Koukalové se v Katovicích daří, postoupila do čtvrtfinále

Katovice - Klára Koukalová si v Katovicích zahraje počtvrté v sezoně čtvrtfinále turnaje WTA. Pátá nasazená hráčka porazila v utkání druhého kola 4:6, 6:3 a 6:1 Němku Anniku Beckovou.

Klára Koukalová
zdroj: ČTK autor: Silvia Izquierdo

Dvaatřicetiletá Koukalová, jež hraje po rozvodu poprvé po osmi letech na okruhu opět pod rodným jménem, postoupila do čtvrtfinále po hodině a 54 minutách. Po prohraném prvním setu zabojovala, srovnala stav a v rozhodující sadě už své o dvanáct let mladší německé soupeřce nedala šanci. Beckovou porazila i ve třetím vzájemném utkání.

"Trvalo mi nějaký čas, než jsem našla svůj rytmus, ale Annika byla hodně těžká soupeřka. Je v žebříčku jen o pár míst za mnou," připomněla 31. hráčka světa Koukalová, že Becková je pouze o 13 příček níž než ona.

Koukalová navázala v Katovicích na úspěšné období z úvodu roku, jež vyvrcholilo 1. března triumfem na turnaji ve Florianópolisu. Poté se zkušené české tenistce nevydařily velké turnaje v Miami a v Indian Wells, na nichž shodně prohrála první zápas.

Dnes si nicméně připsala už dvacáté letošní vítězství, což vedle ní dokázaly pouze finalistky Australian Open Li Na z Číny a Slovenka Dominika Cibulková. "Ani jsem to nevěděla, ale je to skvělý pocit. Rozhodně mi to dodá sebevědomí," uvedla pražská rodačka.

Nyní může Koukalová doufat, že dodrží tradici a stejně jako na předchozích letošních turnajích promění čtvrtfinálovou účast v postup do finále. Svou další soupeřku česká fedcupová reprezentantka ještě nezná; bude hrát buď s Francouzkou Alizé Cornetovou, nebo se Slovenkou Kristínou Kučovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články