Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Šafářová opět zdolala Stosurovou a zahraje si čtvrtfinále

Charleston (USA) - Lucie Šafářová porazila na zelené antuce v Charlestonu Samanthu Stosurovou a zahraje si čtvrtfinále. S oblíbenou australskou soupeřkou a vítězkou US Open z roku 2011 si sedmadvacetiletá Češka poradila už pošesté za sebou, tentokrát 3:6, 6:4 a 6:4.

Sport
zdroj: ČT4

Šafářová však musela zápas otáčet. Po ztracené úvodní sadě prohrávala ve druhém i třetím setu 1:3. Sedmá nasazená Australanka ale vedení neudržela a po dvouhodinové bitvě využila brněnská rodačka druhý mečbol. Vzájemnou bilanci se Stosurovou si vylepšila už na 9:2.

"Vítězný úsměv trvá," komentovala úspěšné výsledky na úvod antukové části sezony Šafářová. O postup do semifinále, prvního od loňského triumfu v Québeku, si zahraje s Andreou Petkovicovou. Ta v souboji německých fedcupových reprezentantek nečekaně deklasovala Sabine Lisickou 6:1 a 6:0. S Petkovicovou se Šafářová utká pošesté, ve vzájemné bilanci česká tenistka prohrává 2:3.

O další překvapení turnaje Family Circle Cup se postarala dvacetiletá Slovenka Jana Čepelová. Po vyřazení světové jedničky Američanky Sereny Williamsové přehrála i nasazenou třináctku Rusku Jelenu Vesninovou 7:6, 3:6 a 6:3. Její formu nyní otestuje v prestižním slovenském souboji Daniela Hantuchová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články