Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Kvitová a Šafářová jdou v Miami dál, Zakopalová dohrála

Miami - Petra Kvitová a Lucie Šafářová postoupily na turnaji v Miami bez ztráty setu do 3. kola. Z nasazených českých hráček, které měly v úvodním kole volný los, skončila jen Klára Zakopalová. Turnajová osmička Kvitová porazila Paulu Ormaecheaovou z Argentiny 6:3, 6:3, šestadvacátá nasazená Šafářová zdolala Američanku Vaniu Kingovou 6:3, 7:6.

Sport
zdroj: ČT4

Zakopalová, která na Floridě obhajovala loňskou osmifinálovou účast, prohrála vyrovnaný duel s Francouzkou Caroline Garciaovou. Soupeřce podlehla za dvě hodiny a jedenáct minut ve dvou zkrácených hrách dvakrát 3:7.

Šafářová postoupila v Miami do třetího kola poprvé po třech letech. Sedmadvacetiletá tenistka v předchozích dvou letech na Floridě po úvodním volném kole vstup do turnaje nezvládla. Ve třetím kole v Miami hrála naposledy v roce 2011, dál nikdy nedošla.

Třetí kolo je zdejším maximem i pro Kvitovou. Světová osmička se v prvním vzájemném duelu s Ormaecheaovou trápila s nevyrovnaným servisem. Soupeřce nasázela osm es, zároveň ale nasbírala devět dvojchyb. Ve druhé sadě musela dotahovat ztrátu 1:3, nakonec ale po třetím mečbolu slavila postup.

Šafářová vzala Kingové ve třetím vzájemném zápasu v obou setech vždy dvakrát podání, sama ale při svém servisu rovněž chybovala. Zisk úvodní sady si i přes jednu ztrátu podání v poklidu pohlídala, ve druhé ale promarnila vedení 4:1 a za stavu 5:6 podávala na záchranu setu. Game získala čistou hrou a suverénně pak ovládla i tie-break. Ten vyhrála 7:2 a Američanku podruhé v kariéře porazila.

Kvitová se o postup do osmifinále utká s Chorvatkou Donnou Vekičovou, s níž ještě nikdy na okruhu WTA nehrála. Příští soupeřkou Šafářové bude vítězka duelu mezi čtvrtou nasazenou Ruskou Marií Šarapovovou a Kurumi Naraovou z Japonska.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články