Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Tenistky prohrávají ve Španělsku 0:1

Sevilla - České tenistky prohrávají v 1. kole Fed Cupu ve Španělsku 0:1. V úvodní dvouhře dnes Barbora Záhlavová-Strýcová podlehla v Seville Carle Suárezové 1:6 a 4:6. Utkání bylo na čtyři hodiny přerušeno kvůli dešti. Ke druhé dvouhře nastoupí Klára Zakopalová a domácí Maria-Teresa Torrová až v neděli.

Barbora Záhlavová-Strýcová
zdroj: ČTK/Ra autor: Ra

V Seville panuje od začátku týdne chladné a deštivé počasí, kvůli kterému se o tři čtvrtě hodiny zpozdil už začátek prvního zápasu. Záhlavová-Strýcová v první hře nevyužila tři brejkboly a vzápětí ztratila servis. Brzy začalo pršet a za stavu 4:1 pro Suárezovou byl duel přerušen.

Hráčky strávily v šatně čtyři hodiny, Záhlavová-Strýcová si dokonce zdřímla na masérském stole. Po návratu na kurt na soupeřku nestačila.

Českým tenistkám chybí kvůli nemoci světová šestka Petra Kvitová a nachlazení ze španělské zimy vyřadilo také Lucii Šafářovou. Osmadvacátá hráčka žebříčku WTA by ale mohla hrát v neděli dvouhru i čtyřhru.

Pokud by počasí v Seville zápas prodlužovalo, mohlo by se hrát i v pondělí, což je podle pravidel mezinárodní federace ITF možné.

Je nám líto, video expirovalo.
Záhlavová-Strýcová podlehla Suárezové 0:2 na sety
Zdroj
ČTK, idnes.cz, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články