Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Šafářová má deblový titul i skalp světových jedniček

Sydney - Tenistka Lucie Šafářová si před Australian Open zvedla sebevědomí ziskem titulu ve čtyřhře i cenným skalpem na turnaji v Sydney. V generálce na úvodní grandslam sezony spolu s Maďarkou Timeou Babosovou porazily ve finále světové jedničky Italky Saru Erraniovou a Robertu Vinciovou po velké bitvě 7:5, 3:6 a 10:7.

Šestadvacetiletá česká fedcupová reprezentantka získala čtvrtý deblový titul v kariéře. Loni vyhrála v Madridu a Charlestonu, kde triumf obhájila s jinou partnerkou. Dvacetiletá Babosová převzala deblovou trofej na okruhu WTA pošesté.

Vítězkou dvouhry se stala bulharská tenistka Cvetana Pironkovová a elitní turnaj vyhrála poprvé. V pořadí 107. hráčka světa nejprve úspěšně prošla kvalifikací a poté i hlavní soutěží, v níž vyřadila v semifinále Petru Kvitovou. Ve finále dnes zdolala pátou nasazenou Němku Angelique Kerberovou dvakrát 6:4.

Šestadvacetiletá Bulharka si připsala proti Kerberové druhé vítězství ve třetím vzájemném duelu a získala prémii 120 tisíc dolarů. Svou formu se semifinalistka Wimbledonu z roku 2010 pokusí potvrdit příští týden na Australian Open, kde je jejím maximem postup do druhého kola.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články