Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Rafael Nadal vstoupí na tenisový trůn ověnčen olympijským zlatem

Peking – Španělský tenista Rafael Nadal, který v pondělí vystřídá Rogera Federera v čele žebříčku ATP, vstoupí na tenisový vrchol jako čerstvý olympijský vítěz. Poslední z olympijských tenisových zápasů přinesl Nadalovi vítězství nad Chilanem Fernandem Gonzalesem ve třech setech 6:3, 7:6 a 6:3.

Rafael Nadal
zdroj: AP

Gonzales, který na předchozí olympiádě dosáhl ve dvouhře na bronz a ve čtyřhře na zlato, byl většinu hry oproti Nadalovi slabší. Španěl se rychle ujal vedení 2:0 a první set dovedl k vítězství 6:3.

Druhá sada byla dlouho vyrovnaná. Finalista Australian Open z roku 2007 Gonzalez měl za stavu 6:5 dokonce dva setboly při servisu soupeře, ale ani jeden nevyužil a zápas se definitivně zlomil na stranu favorizovaného Španěla. Zkrácenou hru rodák z Mallorky vyhrál 7:2 a ve třetí sadě se dostal do vedení 4:1.

V sedmém gamu mohl Gonzalez smazat ztrátu brejku, šanci však znovu nevyužil. Naopak vzápětí čelil při vlastním servisu třem mečbolům a i když je dokázal odvrátit, Nadal mu při dalším podání už nedal šanci.

Španělský tenista byl dlouho považovaný jen za fenomenálního antukáře. Poté, co čtyřikrát vyhrál Roland Garros, ovládl letos i travnatý Wimbledon a nyní nedal soupeřům šanci ani na pekingském betonu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články