Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Federer s Wawrinkou zvítězili v olympijské čtyřhře

Peking – Dlouholetá tenisová jednička Roger Federer na olympiádě získal zlato, nikoli však ve dvouhře, ale ve čtyřhře. Jeho vystoupení po boku Stanislase Wawrinky bylo neobvyklé, neboť Federer se většinou soustředí na dvouhru. Přesto dokázala tato dvojice po čtyřech setech vyřadit Švédy Thomase Johanssona a Simona Aspelina 6:3, 6:4, 6:7 a 6:3.

Roger Federer
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Dlouhodobý vládce žebříčku ATP, který v pondělí bude muset přepustit své vedoucí postavení Španělu Rafaelu Nadalovi, se na olympiádě představil potřetí, získal ale teprve první medaili. V Sydney 2000 prohrál Federer ve dvouhře v utkání o třetí příčku, v Aténách před čtyřmi lety vypadl již ve druhém kole. Nastoupil tehdy i ve čtyřhře, ale ani v ní se nedostal do třetího kola. Letos opustil dvouhru po porážce ve čtvrtfinále.

Federer ve čtyřhře nastoupil také v loňské daviscupové baráži v České republice, kde po boku deblového specialisty Yvese Allegra prohrál dramatický duel s Tomášem Berdychem a Radkem Štěpánkem. Dnes se se singlistou Wawrinkou dočkal olympijského triumfu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články