Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Šafářová vypadla ve 3. kole, olympijská dvouhra je bez Češek

Peking - Tenistka Lucie Šafářová ukončila svém působení v olympijské dvouhře už ve třetím kole turnaje, když dnes prohrála 5:7 a 4:6 s Rakušankou Sybille Bammerovou. V ženské dvouhře tak v Pekingu nezbyla žádná česká hráčka. 

Lucie Šafářová
zdroj: ČTK autor: ČTK

Podrobnější informace i ostatní výsledky z Pekingu najdete na stránkách našeho olympijského speciálu

Šafářová proti Bammerové neuspěla ani ve čtvrtém vzájemném zápase. Snažila se o útočnou hru, ale srážely ji vlastní nevynucené chyby. V prvním setu ještě otočila stav z 2:4 na 5:4 a při podání soupeřky měla tři setboly, ale k ničemu dalšímu se nedostala.

Ani jednu šanci na ukončení setu nevyužila a vzápětí ztratila své podání. Bammerová vyhrála první set 7:5 a rychle rozhodla o osudu druhé sady, když získala první dvě hry. Šafářová jí nedokázala sebrat servis a při premiérové olympijské účasti skončila před branami čtvrtfinále.

Mezi posledních osm se naopak dostali favorité mužské dvouhry Rafael Nadal ze Španělska a Srb Novak Djokovič, kteří si letos zatím rozdělili grandslamové tituly.

Muži:

Dvouhra - 3. kolo:

Nadal (2-Šp.) - Andrejev (Rus.) 6:4, 6:2, Djokovič (3-Srb.) - Južnyj (Rus.) 7:6 (7:3), 6:3, Melzer (Rak.) - Lu Yen-hsun (Tchaj-wan) 6:2, 6:4.

Ženy:

Dvouhra - 3. kolo:

Bammerová (Rak.) - Šafářová (ČR) 7:5, 6:4, Li Na (Čína.) - Kanepiová (Est.) 4:6, 6:2, 6:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články