Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Serena Williamsová je popáté hráčkou roku

Londýn - Suverénka sezony Serena Williamsová se podle očekávání stala nejlepší tenistkou roku. Američanka se letos vrátila na post světové jedničky a cenu od WTA získala podruhé za sebou a popáté v kariéře. Vyhrála mimo jiné French Open a US Open a ovládla i Turnaj mistryň. Celkem zvítězila v 78 zápasech, prohrála jen čtyři a jako první tenista si za rok na odměnách vydělala přes deset milionů dolarů (12,385 572).

Serena Williamsová
zdroj: ČTK/AP

"Triumfu na French Open si letos vážím nejvíc, protože jsem po něm toužila mnoho let. A vůbec výsledky na antuce mi udělaly velkou radost," řekla Williamsová. "Pamatuji si vítězství, ale zároveň i chyby, které nechci opakovat. Pořád je prostor pro zlepšení," uvedla sedmnáctinásobná grandslamová šampionka.

Anketu WTA pro nejlepší hráčku roku ovládla mladší ze sester Williamsových rovněž v letech 2002, 2008, 2009 a 2012. Více triumfů mají pouze Němka Steffi Grafová (8) a česká rodačka Martina Navrátilová (7).

Ocenění pro deblový pár roku obhájily Roberta Vinciová se Sarou Erraniovou. Letos měla čtyřhra žen na grandslamech vždy jiné vítězky, ale Italky vedle titulu na Australian Open hrály nejvyrovnaněji a jsou jedničkami žebříčku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články