Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Povedený vstup. Nadal bez obtíží porazil Ferrera

Londýn - Hladký vstup do turnaje má za sebou Rafael Nadal. Světová jednička oplatila svému krajanovi Davidu Ferrerovi výsledek z minulého týdne a vyhrála snadně 6:3, 6:2. Nadal udělal velký krok za postupem do semifinále, naopak Ferrerovi, který bude v příštím zápase soupeřem Tomáše Berdycha, se postup vzdaluje.

Rafael Nadal na Turnaji mistrů
zdroj: AP Photo autor: Kirsty Wigglesworth

Ferrer měl před soubojem s Nadalem výrazně negativní bilanci pět výher a 20 porážek, mohlo ho nicméně hřát sobotní vítězství ve vzájemném duelu v semifinále Masters v Paříži. V Londýně se však tomuto výkonu ani nepřiblížil. Levoruký lídr žebříčku měl celý zápas ve své moci, jen v koncovce druhého setu polevil a za stavu 5:0 Ferrer odvrátil hrozbu "kanára".

"V Paříži hrál o dost líp než já, ale dneska jsem byl zase já lepší. Pro mé sebevědomí je moc důležité začít tady po Paříži vítězně," prohlásil Nadal po utkání. "Nemáme čas na odpočinek, ale lidé v téhle areně mi dodávají spoustu energie," chválil sedmnáctitisícový dav diváků.

Nadal se dostal do čela skupiny A, přičemž aktuálně druhý je Berdychův pondělní přemožitel Švýcar Stanislas Wawrinka. Oba po úvodním kole drží postupové pozice do semifinále.

Obhájce titulu Srb Novak Djokovič vstoupil do turnaje vítězně a potvrdil formu z posledních týdnů. Ve svém úvodním duelu skupiny B porazil Švýcara Rogera Federera, kterého hnala zaplněná aréna, po boji 6:3, 6:7 a 6:2. Od US Open vyhrál už osmnáctý zápas v řadě. Stále má teoretickou šanci sesadit Nadala z prvního místa pořadí ATP. Pokud však španělský tenista proti Wawrinkovi ve středu uspěje, zakončí rok jako jednička.

Výsledky tenisového Turnaje mistrů:

Skupina A: Nadal (1-Šp.) - Ferrer (3-Šp.) 6:3, 6:2.

Skupina B: Djokovič (2-Srb.) - Federer (6-Švýc.) 6:4, 6:7 (2:7), 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články