Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sumírování české jedničky: Nebylo to letos jednoduché, říká Kvitová

Praha - Zvláštní paradox prožívá tenistka Petra Kvitová. Letošní sezonu ukončila šestá na světě, o dvě místa lépe než tu loňskou, ale spokojeností nezáří. Ve hře měla totiž hodně propadů, řešila různé komplikace, které ale zvládla, a i povedený závěr roku dodává české jedničce další motivaci. 

"Jelikož už jsem byla druhá na světě a vím, jak chutná grandslamové vítězství, tak bych samozřejmě chtěla být výš než šestá," řekla Kvitová. "V sezoně jsem letos prožila těžké i dobré momenty, bylo to nahoru dolů na vlnách a s tou vlnou nahoře jsem to ukončila," usmála se.

"Některé chvíle nebyly jednoduché, ale věřím, že když jsem je zvládla, může mě to posílit do další sezony a kariéry. Každá hráčka to v kariéře prožije. Mě to potkalo letos a doufám, že už to bude dál jen lepší," řekla třiadvacetiletá Kvitová. V sezoně vyhrála hráčka z Fulneku dva turnaje, v Dubaji a v Tokiu, a v závěru roku ukázala zlepšení. "Neřekla bych proto, že to bylo tragický, jak jsem ukončila sezonu. Když jsem skončila v desítce, tak to není špatný výsledek," řekla tenistka.

Špatné světlo na rok 2013 vrhají grandslamy. Jen ve Wimbledonu došla jeho předloňská vítězka do čtvrtfinále, ale i to bylo vlastně zklamání. Ze soutěže vypadla většina favoritek a duel s Belgičankou Kirsten Flipkensovou měla vyhrát. "Když se to sesumíruje, tak asi jo. Chybí tam výsledek z grandslamu," souhlasila Kvitová.

Sama na sobě si cenila, že i v momentech, kdy se nedařilo, tak se dokázala zvednout. "Šla jsem trénovat, makat, abych to zase otočila. To bylo na sezoně nejdůležitější," řekla a mezi hlavní faktory motivace zmínila lásku k tenisu. "Nebudu říkat, že jsem vždycky měla chuť postavit se na kurt a znovu dřít a dřít, ale věděla jsem, že to je jediná cesta, jak se z toho dostat zpátky," doplnila.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová sumíruje sezonu, ve které nakonec skončila v desítce


Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články