Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
CBK Mersin - ZVVZ USK Praha

Berdych už zná svého soupeře - utká se s čínským deblistou

Peking - Český tenista Tomáš Berdych už zná nového soupeře pro první kolo olympijského turnaje. Místo čtrnáctého nasazeného Chorvata Iva Karloviče, který se na poslední chvíli odhlásil kvůli nemoci, ho čeká neznámý domácí hráč Jü Sin-jüan.

Tomáš Berdych
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Třiadvacetiletý Číňan hrající levou rukou se věnuje spíše čtyřhře a ve dvouhře se nedostal nikdy výše než do čtvrté stovky žebříčku ATP. V Pekingu měl původně nastoupit jen v deblu, ale nakonec dostal jako náhradník šanci i do dvouhry.

Pro Berdycha by to měl být o poznání příjemnější soupeř než vytáhlý Karlovič s dělovým servisem, který vyřazením Rogera Federera na turnaji v Cincinnati přispěl ke Švýcarově pádu z postu světové jedničky. "Formu nyní bude asi mít. Moc mě to nepotěšilo," uvedl Berdych bezprostředně po losu na Chorvatovu adresu.

Ze dvouhry se odhlásil i další Chorvat Ivan Ljubičič, kterého v pavouku nahradil Bahaman Devin Mullings rovněž původně nominovaný jen do čtyřhry. V prvním kole se utká s Argentincem Agustinem Callerim.

Ke změně došlo i v pavouku ženské dvouhry, kde místo zraněné olympijské vítězky z Atlanty Lindsay Davenportové nastoupí Maria José Martinezová-Sánchezová ze Španělska. Do turnaje vstoupí zápasem s Australankou Alicií Molikovou.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články