Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Kvitová prohrála s Williamsovou, o postup bude hrát s Kerberovou

Istanbul - Tenistka Petra Kvitová prohrála své druhé utkání na Turnaji mistryň, světové jedničce Sereně Williamsové z USA podlehla 2:6 a 3:6. O semifinále tak bude Kvitová hrát v pátek v přímém souboji s Němkou Angelique Kerberovou. Obhájkyně titulu Williamsová vyhrála Červenou skupinu bez ztráty setu. S Kerberovou má Kvitová vyrovnanou bilanci 2:2 na zápasy a v nedávném finále v Tokiu rovněž levou rukou hrající Němku porazila ve třech setech.

Petra Kvitová
zdroj: AP

Utkání s Williamsovou začala Kvitová razantně a vypracovala si v první hře tři brejkboly. První dva americká obhájkyně titulu odvrátila skvělým servisem a při třetím Kvitová poslala bekhend do sítě. Od té doby už v prvním setu nestíhala. Williamsová dala v jedné hře i čtyři esa v řadě a razancí Češku převyšovala i ve výměnách. Kvitová se snažila přitvrdit, ale v přemíře snahy chybovala a set ztratila 2:6.

Zdramatizovat zápas mohla Kvitová ve třetí hře druhé sady, ale při brejkbolu Williamsová opět skvěle trefila servis. Pak se opakovala situace z první sady a Kvitová si prohrála podání. Druhý set přinesl výborný tenis, Kvitová dokázala Williamsovou zatlačit i ve výměně přehrát, ale ztracený brejk už zpět nezískala. "Výborně jsem podávala a hrála agresivně," pochvalovala si Williamsová, která nastřílela 11 es, 27 vítězných míčů a udělala jen třináct chyb.

Zápas Kvitová prohrála po hodině a dvanácti minutách a Williamsové podlehla i v pátém vzájemném utkání. Znovu by se mohly střetnou už tuto neděli, pokud by se obě dostaly na Turnaji mistryň do finále.

Kerberová se ve hře o semifinále udržela první výhrou v kariéře na Turnaji mistryň. Odevzdanou Agnieszku Radwaňskou porazila dvakrát 6:2. Polka prohrála i potřetí, navíc aniž by získala jediný set. "Zápas proti Kvitové si půjdu na kurtu užít a budu se snažit hrát dobře jako proti Radwaňské. Cítím se tady v Istanbulu výborně," řekla Kerberová.

Li Na
zdroj: AP autor: Aaron Favila

V Bílé skupině si Číňanka Li Na připsala na konto druhou výhru, Jelenu Jankovičovou ze Srbska porazila po boji 6:3, 2:6, 6:3 a přiblížila se k první semifinálové účasti v kariéře.

Li Na, kterou v závěrečném vystoupení v Turecku čeká Běloruska Victoria Azarenková, na turnaji pro osm nejlepších hráček sezony startuje potřetí, v předchozích dvou letech ale pokaždé skončila už ve skupině. V roce 2011 i loni navíc jednatřicetiletá Číňanka vyhrála vždy pouze jeden zápas.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články