Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Rosol se ve Vídni probojoval už do semifinále, Štěpánka vyřadil Haas

Vídeň – Zdá se, že Lukáš Rosol se dostává do slibné formy. Poprvé od dubnového triumfu na antukovém turnaji v Bukurešti a celkově podruhé v kariéře si zahraje semifinále na okruhu ATP, když ve Vídni vyřadil Belgičana Rubena Bemelmanse po setech 6:3, 1:6, 6:3. Soupeřem Rosola mohl být reprezentační kolega Radek Štěpánek, kterého však ve čtvrtfinále vyřadil Němec Tommy Haas.

Lukáš Rosol
zdroj: isifa/Gerryimages Editorial

Rosol je ve vídeňské Stadthalle osmým nasazeným hráčem a s Bemelmansem poprvé na turnaji ztratil set. I když první sadu získal český tenista přesvědčivě 6:3, ve druhé až na poslední chvíli odvrátil "kanára". Pak se mu ale povedl klíčový brejk na 3:1 a zápas už dovedl bezpečně do vítězného konce.

V dubnu v Bukurešti získal osmadvacetiletý Rosol první titul na elitním okruhu, pak se mu ale nedařilo a přišla série sedmi porážek. Proti Bemelmansovi, jenž ve Vídni postoupil z kvalifikace, splnil roli favorita za hodinu a 20 minut. 

Čtyřiatřicetiletý Štěpánek usiloval o své první semifinále v sezoně, ale o rok starší Haas byl nad jeho síly. První set se rozhodoval v maratonském tie-breaku, který druhý nasazený Němec vyhrál 12:10. Štěpánek měl sice čtyři setboly, ale od stavu 10:9 prohrál tři míčky za sebou a svůj druhý setbol proměnil jeho soupeř.

V druhé sadě přišel pátý nasazený Čech v šestém gamu čistou hrou o podání a Haas, vítěz turnaje z roku 2001, už šanci nepustil. Štěpánka porazil počtvrté ze sedmi zápasů, s Rosolem se dosud neutkali.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články