Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Šafářová v Pekingu prošla do osmifinále

Peking - Česká tenistka Lucie Šafářová pokračovala ve svém úspěšném období na WTA Tour a vyhrála desátý z posledních jedenácti zápasů. Na silně obsazeném turnaji v Pekingu s dotací více než pět milionů dolarů porazila ve druhém kole 6:3, 6:3 Estonku Kaiu Kanepiovou a postoupila do osmifinále.

Šafářové se po US Open mimořádně daří. Vyhrála turnaj v Québecu, následně v Tokiu vypadla ve čtvrtfinále ve třech setech s bývalou světovou jedničkou Caroline Wozniackou z Dánska a nyní přešla poprvé v kariéře přes druhé kolo v čínské metropoli. Kanepiovou porazila šestadvacetiletá brněnská rodačka za rovných 100 minut pošesté z osmi zápasů.

Příští soupeřkou Šafářové bude Ruska Světlana Kuzněcovová, nebo Němka Andrea Petkovicová. Ta překvapivě v prvním kole vyřadila obhájkyni titulu Viktorii Azarenkovou z Běloruska, jež stejně jako před týdnem v Tokiu nezvládla úvodní zápas. Petkovicové podlehla 4:6, 6:2 a 4:6.

Před třemi týdny přitom Azarenková hrála finále na US Open, ale asijské turné je pro ni jako ve zlém snu. V Tokiu měla v prvním kole volný los, pak ale narazila na skvěle hrající Venus Williamsovou z USA. V Pekingu ještě čeká na úvodní zápas čerstvá šampionka z Tokia Petra Kvitová, která v druhém kole narazí na Američanku Varvaru Lepchenkovou.

Výsledky tenisového turnaje mužů a žen v Pekingu

Muži: Dvouhra - 1. kolo: Hewitt (Austr.) - Haas (7-Něm.) 7:6 (8:6), 6:3.

Ženy: Dvouhra - 2. kolo: Šafářová (ČR) - Kanepiová (Est.) 6:3, 6:3, Erraniová (5-It.) - Doiová (Jap.) 6:3, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články