Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Radwaňská překvapivě vypadla, Djokovič s přehledem postoupil

New York - Tenistka Jekatěrina Makarovová se postarala o další překvapení grandslamového US Open. Ruska ve večerním duelu v New Yorku vyřadila v osmifinále třetí nasazenou Agnieszku Radwaňskou z Polska 6:4, 6:4.

Novak Djokovič
zdroj: ČTK

Před Radwaňskou už v letošním ročníku vypadly čtyřka Sara Erraniová z Itálie, šestka Dánka Caroline Wozniacká, největší česká naděje a sedmá nasazená Petra Kvitová i bývalá vítězka z Flushing Meadows Australanka Samantha Stosurová. Radwaňská přitom zápas s Makarovovou začala výborně. V prvním setu vedla 4:0, ale pak na agresivnější soupeřku nestačila a zápas prohrála. "Nevím, co se stalo. Ona začala nervózně, ale pak hrála lépe a lépe. Nic jsem nezmohla," řekla.

Polka měla před US Open komplikovanou přípravu. Z turnaje v Cincinnati odletěla domů kvůli pohřbu dědečka. "Měla jsem pár dnů na trénink. Nechci se nijak vymlouvat. Neprohrála jsem, protože jsem musela domů, to ne," řekla Radwaňská. Čtyřiadvacátá nasazená Makarovová si postupem do čtvrtfinále US Open vylepšila své grandslamové maximum. "Tenhle turnaj miluju, takže jsem nadšená, že se mi to povedlo zrovna v New Yorku," řekla příští soupeřka Číňanky Li Na.

Ve dvouhře mužů se dlouho na kurtu nezdržel Srb Novak Djokovič. První hráč světa nedal šanci Joao Sousovi z Portugalska a vyhrál suverénně 6:0, 6:2, 6:2 za pomoci 34 vítězných míčů přesně po sto minutách hry. "Snažil jsem se vyhrát co nejrychleji," usmál se Djokovič a při snadném průběhu duelu se častěji vydával k síti. "Pracuju na tom, abych při volejích získal větší jistotu. Na síti se můžu zlepšit," řekl.

O menší překvapení se postaral Michail Južnyj. Rus vyřadil dvanáctého nasazeného Tommyho Haase 6:3, 6:2, 2:6 a 6:3. Nepřesně hrající Němec v utkání udělal téměř šedesát nevynucených chyb. "Byl to nervózní zápas z obou stran a on chyboval víc," řekl Južnyj, dvojnásobný semifinalistka US Open z let 2006 a 2010.

Výsledky US Open:

Muži: Dvouhra - 3. kolo: Djokovič (1-Srb) - Sousa (Port.) 6:0 6:2 6:2, Južnyj (21-Rus.) - Haas (13-Něm.) 6:3, 6:2, 2:6, 6:3, Granollers (Šp.) - Smyczek (USA) 6:4, 4:6, 0:6, 6:3, 7:5.

Ženy: Dvouhra - 4. kolo: Makarovová (24-Rus.) - A. Radwaňská (3-Pol.) 6:4, 6:4, Li Na (5-Čína) - Jankovičová (9-Srb.) 6:3, 6:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články