Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Hradecká a Plíšková končí, do turnaje vkročí Kvitová a Berdych

New York - Lucie Hradecká a Karolína Plíšková se rozloučily s grandslamovým turnajem US Open v prvním kole. Hradecká prohrála s osmou nasazenou Angelique Kerberovou z Německa dvakrát 1:6, zatímco Plíšková proti Kanaďance Eugenii Bouchardové neudržela vedení po první sadě a prohrála 6:4, 4:6 a 5:7.

"Byl to jeden z mých nejlepších letošních zápasů. Neudělala jsem moc chyb, ale ona hrála výborně. Hrát s někým jiným, tak bych s tímhle výkonem spoustu hráček porazila," řekla Plíšková českým médiím v New Yorku.

Světová jednička Serena Williamsová během jedné hodiny nelítostně vyřídila někdejší čtvrtou nejlepší hráčku světa Italku Francesku Schiavoneovou 6:0 a 6:1. Proti aktuálně 54. tenistce žebříčku předvedla, proč je považována za hlavní favoritku turnaje, který poprvé vyhrála už v sedmnácti a loni jako třicetiletá už počtvrté.

"Věděla jsem, že mě čeká bývalá grandslamová vítězka, což je na první kolo opravdu těžký los. Proto jsem to brala super vážně," řekla Williamsová. "Poprvé v životě jsem cítila nadšení byť z jediného vyhraného gamu v utkání. Bylo opravdu moc, moc fajn tu hru získat," řekla Schiavoneová.

Srbka Jelena Jankovičová zdolala domácí Madison Keysovou 6:3 a 6:4 a v dalším kole se utká s Ruskou Alisou Klejbanovovou, která na grandslamových turnajích více než dva roky chyběla kvůli rakovině odhalené po předloňském Australian Open.

Kvůli dešti byl odložen zápas Švýcara Rogera Federera proti Slovinci Gregu Žemljovi. Čtvrtý nasazený Španěl David Ferrer zdolal Australana Nicka Kyrgyiose 7:5, 6:3 a 6:2, zatímco Chorvat Ivan Dodig dokázal vyřadit z turnaje Španěla Fernanda Verdaska po pětisetové bitvě 6:3, 7:5, 1:6, 4:6 a 6:3.

Je nám líto, video expirovalo.
Sportovní komentátor Jaroslav Plašil ke startu US Open

Klejbanovová vyhrála první grandslamový zápas po rakovině

US Open přináší také životní příběhy se šťastným vyzněním. Ruska Alisa Klejbanovová si po dvou a půl letech zahrála na grandslamu a uspěla. Bývalá dvacátá hráčka světa, která se loni vrátila na kurty poté, co se vyléčila z rakoviny, zdolala v New Yorku Moniku Puigovou z Portorika 6:4, 3:6 a 7:5.

"Beru to krok za krokem a užívám si každý den. Snažím se pomaličku zlepšovat a hrát co nejlépe," řekla čtyřiadvacetiletá rodačka z Moskvy. "Všechno jsem už zažila, ale teď je to pro mě nové, proto se to snažím znovu prožívat a užívat," uvedla po vítězství nad čtyřiačtyřicátou hráčkou světa. Její příští soupeřkou bude devátá nasazená Jelena Jankovičová ze Srbska.

Nastoupí Kvitová i Berdych

Na US Open se v druhý hrací den představí obě české jedničky. Petra Kvitová na úvod závěrečného grandslamu sezony hraje s Misaki Doiovou z Japonska, Tomáš Berdych nastoupí proti Italovi Paolu Lorenzovi.

Úvodní utkání ve Flushing Meadows čekají také jejich čtyři krajany. Lucie Šafářová nastoupí proti Lesji Curenkové z Ukrajiny, Klára Zakopalová proti Hsieh Su-Wei z Tchaj-wanu, Jiří Veselý proti domácímu Denisu Kudlovi a Lukáše Rosola čeká Němec Benjamin Becker.

Úterní program US Open (začátky 17:00 SELČ):

Kurt Arthura Ashe: Kvitová (7-ČR) - Doiová (Jap.), Wozniacká (6-Dán.) - Jing-Jing Tuan (Čína), Isner (13-USA) - Volandri (It.), 01:00 Djokovič (1-Srb.) - Berankis (Lit.), Azarenková (2-Běl.) - Pfizenmaierová (Něm.).
Kurt Louise Armstronga: Fabbiano (It.) - Raonic (10-Kan.), Pella (Arg.) - Querrey (26-USA), Erraniová (4-It.) - Rogowská (Austr.), nejdříve v 23:00 Stosurová (11-Austr.) - Duvalová (USA).
Grandstand: Ivanovičová (13-Srb.) - Tatišviliová (Gruz.), Görgesová (Něm.) - McHaleová (USA), Sock (USA) - Petzschner (Něm.), Berdych (5-ČR) - Lorenzi (It.).
Kurt č. 9: první zápas Šafářová (ČR) - Curenková (Ukr.).
Kurt č. 10: čtvrtý zápas Veselý (ČR) - Kudla (USA).
Kurt č. 14. Zakopalová (31-ČR) - Hsieh Su-Wei (Tchaj-wan).
Kurt č. 15: čtvrtý zápas Rosol (ČR) - Becker (Něm.).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články