Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Štěpánek v Cincinatti postoupil do druhého kola, Rosol a Zakopalová končí

Cincinatti - Radek Štěpánek porazil na turnaji v Cincinnati čtrnáctého nasazeného Fabia Fogniniho z Itálie 6:2, 6:4 a postoupil do druhého kola. V prvním kole naopak skončili Lukáš Rosol, který prohrál Marcelem Granollersem ze Španělska 7:5, 4:6, 0:6, a Klára Zakopalová, jež podlehla domácí Američance Lauren Davisové dvakrát 6:7. Petře Kvitové se povedlo na šestý pokus v letošním roce vyhrát zápas ve čtyřhře. Nejlepší česká tenistka zvítězila spolu s Belgičankou Kirsten Flipkensovou nad americko-maďarskou dvojicí Megan Moultonová-Levyová, Katalin Marosiová 7:6 a 6:4. V osmifinále si Kvitová s Flipkensovou zahrají proti Barboře Záhlavové-Strýcové a Němce Julii Görgesové.

Radek Štěpánek
zdroj: AP autor: Paul Chiasson

Dalším soupeřem čtyřiatřicetiletého Štěpánka bude Francouz Julien Benneteau. S ním se dosud na okruhu ATP utkal pětkrát a dvakrát prohrál. Letos v Sydney to však bylo poté, co zápas kvůli problémům s mezižeberními svaly skrečoval.

Rosol proti Granollersovi dokázal na začátku otočit nepříznivé skóre 1:3 a získal první set pro sebe, pak ale začal mít navrch soupeř a v rozhodující sadě českému hráči dokonce nadělil kanára. Osmadvacetiletý Rosol skončil v prvním kole na šestém turnaji za sebou, úvodní utkání zvládl naposledy v červnu v londýnském Queen's Clubu.

Kvitová, která měla coby nasazená sedmička na úvod dvouhry volný los, už zná svou soupeřku ve druhém kole. Potřetí v kariéře se utká s Novozélanďankou Marinou Erakovicovou, 77. hráčkou světa, s níž dosud neztratila ani set. Erakovicová v pondělí porazila Španělku Carlu Suárezovovou-Navarrovovou 6:3, 6:4.

Výsledky tenisového turnaje mužů a žen v Cincinnati

Muži:
Dvouhra - 1. kolo: Štěpánek (ČR) - Fognini (14-It.) 6:2, 6:4, Dimitrov (Bul.) - Almagro (13-Šp.) 7:6 (7:3), 6:4, Chardy - Mannarino (oba Fr.) 6:4, 6:3, Mónaco (Arg.) - Melzer (Rak.) 6:3, 6:2. Granollers (Šp.) - Rosol (ČR) 5:7, 6:4, 6:0, Kohlschreiber (Něm.) - Fish (USA) 7:5, 6:2, Baker (USA) - Istomin (Uzb.) 7:5, 6:3.

Ženy:
Dvouhra - 1. kolo: Stosurová (11-Austr.) - Kuzněcovová (Rus.) 6:1, 7:5, Kingová (USA) - Mladenovicová (Fr.) 6:3, 6:4. Davisová (USA) - Zakopalová (ČR) 7:6 (7:3), 7:6 (7:1), Halepová (Rum.) - Hsieh Su-Wei (Tchaj-wan) 6:7 (5:7), 6:1, 6:2.
Čtyřhra - 1. kolo: Görgesová, Záhlavová-Strýcová (Něm./ČR) - Kopsová-Jonesová, Spearsová (5-USA) 4:6, 6:4, 10:5. 

Zakopalová vypadla po festivalu ztracených podání. V úvodním setu jako první až v tie-breaku dokázala udržet servis Američanka a rozhodla o zisku sady. Ve druhém sice jednatřicetiletá Češka předvedla velký obrat, když po sérii tří brejkbolů za stavu 2:5 vybojovala tie-break, v něm ale jen jednou uspěla při vlastním podání a prohrála 1:7.

V Cincinnati startují také obě české jedničky Tomáš Berdych s Petrou Kvitovou, kteří jsou nasazeni do druhého kola. V prvním se přestaví ještě Lucie Šafářová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články