Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Kat Čechů. Pospisil vyřadil po Štěpánkovi v Montrealu i Berdycha

Montreal – Dvě utkání, dva Češi, dvě vítězství. Kanadský tenista českého původu Vasek Pospisil si ve 3. kole na turnaji v Montrealu po výhře nad Radkem Štěpánkem vyšlápl i na šestého hráče světa Tomáše Berdycha a postoupil do čtvrtfinále.

Vasek Pospisil
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Leon Switzer

Třiadvacetiletý Pospisil výborně servíroval a nedovolil Berdychovi, aby splnil roli favorita. Hráč ze 71. místa na žebříčku ATP si servisem vytvořil tlak, navíc posbíral více vítězných míčků a postup slavil po dvou hodinách a 37 minutách, když Berdych poslal forhend mimo kurt.

Berdych si připsal více dvojchyb než es. "Kdybych něco mohl zlepšit, tak určitě svoje podání," řekl Berdych po čtvrtečním zápase, v němž dal 11 dvojchyb a deset es. Podání se naopak dařilo Pospisilovi, ten si pomohl 20 esy a servisem vytvořil tlak.

"Ale ve druhém setu jsem ho dvakrát brejkl a ve třetím jsem se vrátil zpátky. Na jednu věc bych to nedával, vždycky je to celek. On v tie-breaku zahrál o dva balony líp a tím si zasloužil vyhrát," řekl Berdych. "On je na vlně, která je hodně vysoká. Vyhrál challenger, teď tři zápasy a porazil skvělé hráče. Jde do toho zdravě a ničeho se nebojí, ale uvidíme, až mu šňůra skončí, jak to zase nastartuje, ale teď hraje výborně," ocenil Berdych rodáka z Vernonu, který mluví česky, jelikož jeho rodiče Miloš a Míla pocházejí od Vyškova.

Na turnaji v Montrealu překvapivě skončil i wimbledonský vítěz Andy Murray. Nestačil na Ernestse Gulbise, lotyšský tenista vyhrál nad britskou dvojkou 6:4, 6:3 a ukončil po 13 zápasech Murrayho vítěznou sérii.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články