Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Voráčová je po třech letech ve čtvrtfinále, postoupil i Hernych

Palermo/Newport - Renata Voráčová po více než třech letech postoupila ve dvouhře do čtvrtfinále turnaje na okruhu WTA. Ve 2. kole v Palermu porazila 7:5 a 6:1 domácí Italku Corinnu Dentoniovou a utká se s vítězkou duelu mezi Francouzkou Kristinou Mladenovicovou a Španělkou Estrellou Cabezovou. V Newportu se dařilo i Janu Hernychovi, který na americké trávě porazil 6:3, 4:6 a 6:4 domácího Jacka Socka a jde rovněž do čtvrtfinále.

Renata Voráčová
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Voráčové patří ve dvouhře až 193. místo ve světovém pořadí a obvykle se pohybuje na turnajích nižší kategorie. Na sicilské antuce narazila na tenistku postavenou v žebříčku ještě o šest míst níže a stejně jako v předchozích třech vzájemných zápasech ji porazila. Devětadvacetiletá rodačka ze Zlína po vyrovnaném setu ovládla druhou sadu, v níž ztratila jedinou hru. Dostala se tak mezi osm nejlepších a může vyrovnat úspěch z turnaje v marockém Fezu v roce 2010, kde postoupila do semifinále.

Ve druhém kole naopak vypadla Barbora Záhlavová-Strýcová, která prohrála hladce 3:6 a 2:6 se šestou hráčkou světa Sarou Erraniovou. Italka jí tak v singlu vrátila překvapivou porážku z wimbledonské čtyřhry. Společně s Robertou Vinciovou totiž jako turnajové jedničky v Londýně prohrály s česko-německým párem, v němž Záhlavovou-Strýcovou doplnila Julia Görgesová.

Hernychovi se na trávě daří

Hernych se ve světovém žebříčku pohybuje až v závěru druhé stovky a stejně jako v nizozemském Hertogenboschi, kde postoupil do čtvrtfinále, musel i v Newportu do kvalifikace. Prodloužení travnaté sezony se mu vyplatilo, v hlavní soutěži v zámoří vyhrál už druhý zápas.

Se Sockem, jenž je v žebříčku postavený o rovných 100 míst výš, se utkal poprvé v kariéře a v úvodním setu uspěl díky lepší hře v klíčových momentech. Dokázal odvrátit pět brejkbolů a využil ten jediný, co mu soupeř nabídl. Ve druhé sadě sice prohrál servis dvakrát a přišel o ni, ale ve třetí rychle vedl 5:1 a navzdory komplikacím v závěru ji vyhrál 6:4.

O postup do semifinále se Hernych utká s Lleytonem Hewittem, který je v Newportu čtvrtým nasazeným. S australským veteránem hrál Hernych šestkrát a dokázal mu jen dvakrát vzít set. Poslední vzájemný duel už je však více než čtyři roky starý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články