Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Šafářová i Hradecká v Budapešti rychle dohrály

Budapešť - Po debaklu a s jediným uhraným gamem opustila Lucie Šafářová antukový turnaj v Budapešti, kde přitom byla nejvýše nasazenou hráčkou. Česká dvojka a 29. hráčka světa nezvládla zápas s mladou Ruskou Valerií Solovjevovou a prohrála 1:6 a 0:6. Brzy v turnaji skončila i Lucie Hradecká. Poté, co měla v prvním kole volný los, nestačila na čtvrtou nasazenou Němku Anniku Beckovou a prohrála dvakrát 3:6.

Sport
zdroj: ČT4

Šestadvacetiletou Šafářovou proti dvacetileté soupeřce absolutně zradil servis. Po něm uhrála jen dvanáct míčků a naděje, že by v maďarské metropoli měla šanci hrát o pátý titul v kariéře, pro ni zhasla po 69 minutách. Solovjevové přitom patří až 190. místo v žebříčku WTA.

Hlaváčková získala v Budapešti skalp 32. hráčky světa Alizé Cornetové. Nasazenou dvojku z Francie porazila hladce 6:4, 6:2 a teprve potřetí v sezoně přešla na turnaji WTA přes první kolo. Její příští soupeřkou bude Rumunka Alexandra Cadantuová, finalistka květnového turnaje ITF Sparta Prague Open. Stříbrné olympijské medailistce ze čtyřhry Hlaváčkové se dařilo především na returnu. Osmkrát získala soupeřčin servis, takže ani nevadilo, že o své podání pětkrát přišla. 

Stříbrná olympijská medailistka ze čtyřhry Hradecká si s Andreou Hlaváčkovou spravila chuť v deblovém turnaji, v němž jsou nasazenými jedničkami. Na úvod zdolaly domácí Maďarky Barzovou a Galfiovou jasně 6:3, 6:1 a jsou v semifinále.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články