Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Kvitová cítila velkou šanci. Zklamání je obrovské, přiznala

Londýn – Po prohrané třísetové bitvě se rozplynul sen o cestě do finále – cestě, která měla být díky vypadnutí několika favoritek mimořádně bez trnů. Petra Kvitová však klopýtla už ve čtvrtfinále. Na začínají nemoc se ale tenistka nevymlouvala. Přestože se cítila oslabená, měla šanci Kirsten Flipkensovou porazit.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK/AP

Kvitová souhlasila, že turnaj byl promarněnou šancí. "Budu upřímná, beru to tak," řekla předloňská wimbledonská šampionka. "Cítila jsem, že to je velká šance hrát semifinále. Snažila jsem se, jak jsem mohla, ale prohrála jsem."

Čtvrtfinále ve Wimbledonu je letos její nejlepší grandslamový výsledek. "Ale jsem teď smutná. Zklamání je obrovské a doufám, že pomine," řekla.

Kvitová zůstala po předčasných vyřazeních světové dvojky Bělorusky Victorie Azarenkové a trojky Rusky Marie Šarapovová ve spodní části pavouku jako osmička nejvýše nasazenou. Navíc skončila i obhájkyně titulu Serena Williamsová z USA. Proto měla otevřenou cestu a před sebou hratelnější soupeřky.

Belgická tenistka Kirsten Flipkensová po vítězství nad Petrou Kvitovou
zdroj: ČTK

"Je takovej divnej, že," komentovala Kvitová letošní Wimbledon. "Mluvilo se o mně, že jsem skoro ve finále," připustila, že proto na sobě cítila větší tlak. "Dělala jsem, co jsem měla, abych byla v pohodě. Beru to jako velkou zkušenost a neodehrála jsem to tak špatně."

Set a půl  - to nestačilo

První příznaky nemoci Kvitová pocítila už v pondělí v předvečer čtvrtfinále. Bolelo ji v krku a ráno to bylo horší. "Když jsem se vzbudila, měla jsem v něm knedlík a trošku i teplotu," přiznala. Vzala si prášky a raději se nešla před čtvrtfinále rozehrát. V úvodu zápasu s Flipkensovou už se cítila lépe. "Ale vydrželo to jen set a půl," přiznala Kvitová.

Na konci druhého setu si zavolala doktora a vzala si další medikament. "Během zápasu jsem se cítila unavená, ospalá a trochu se mi motala hlava, ale určitě se nechci vymlouvat. Šance tam byly, bohužel se to úplně nepovedlo," zdůraznila. Vzdát nechtěla. "To ne, chtěla jsem se poprat."

Handicap kompenzovala vůlí

Chybějící síly nahradila Kvitová podle trenéra Davida Kotyzy vůlí. "Přišlo mi, když vezmu výkony, co tady doteď podávala, že tenhle byl jeden z lepších, ne-li nejlepší. Na jednu stranu asi handicapovaná byla, ale řekl bych, že se to snažila vykompenzovat vůlí a odhodláním tam nechat všechno," řekl trenér Kotyza po prohře své svěřenkyně 6:4, 3:6 a 4:6 po více než dvouhodinovém boji.

Pro Kvitovou je Wimbledon turnajem roku. Po výkyvech v sezoně se na něj maximálně soustředila a chtěla uspět. "Na jednu stranu tady dosáhla nejlepšího letošního grandslamového výsledku, ale na druhou stranu to je Wimbledon, její turnaj a chtěla zahrát ještě lépe. Ale vypadla a taková je realita," řekl Kotyza.

Hráčku nyní čeká léčení. Od prvního kola měla po pádu na trávu zraněnou pravou nohu, která se ale postupem času lepšila. Nyní to vypadá na virózu. "To asi bude horší než ta noha. Teď zřejmě po zápase padne. Jak jsem viděl, tak v konci skomírala, vymáčkla se ze všech sil a teď přijde nástup (nemoci)," řekl Kotyza.

Trenér už zvažoval, jak bude vypadat další program. Původně měla Kvitová v plánu odpočinek a přípravu na americké betony. "Osobně si myslím, že bude potřebovat pauzu a pak bude hrát Toronto, Cincinnati a US Open," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články