Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Federerovi se v Halle dařilo, má první titul v sezoně

Halle (Německo) - Švýcarský tenista Roger Federer ukončil v Halle čekání na první titul v sezoně. Ve finále porazil Michaila Južného z Ruska 6:7, 6:3, 6:4 a na německé trávě si připsal už šestý triumf.

Roger Federer
zdroj: AP autor: Andrew Brownbill

Federer se na oblíbeném turnaji, kde vyhrál už v letech 2003 až 2006 a 2008, dočkal nejen letošního premiérového triumfu, ale také prvního vítězství od loňského srpna. Mezitím si sedmnáctinásobný grandslamový vítěz zahrál ve finále třikrát, naposledy v květnu v Římě, ale ani jednou neuspěl.

"Posledních deset měsíců jsem nehrál špatně. Lidé si možná mysleli, že mi to nejde, ale nebyla to pravda," řekl Federer. "Hrál jsem dobře, pouze v těch klíčových okamžicích byli soupeři většinou lepší," dodal.

Pro finále v Halle si Federer těžko mohl vybrat lepšího soupeře. Južného porazil v každém z dosavadních 15 vzájemných zápasů a na německé trávě ho zdolal i popáté. "Byl prostě lepší," řekl Južnyj. "Abych řekl pravdu, tak byl lepší než já celý život," přidal.

Celkově má jednatřicetiletý Švýcar na kontě už 77 titulů ve dvouhře a v historické tabulce se vyrovnal Johnu McEnroeovi. Lepší už je pouze Ivan Lendl s 94 a Jimmy Connors se 109 triumfy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články