Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Překvapí Šarapovová drtivou Serenu?

Paříž – V ženském finále French Open žádné překvapení – střetnou se turnajová jednička a dvojka. Zápas by tím pádem měl být vyrovnaný, ale tentokrát má jasnou favoritku. Americká tenistka Serena Williamsová drtí soupeřky a bylo by překvapením, kdyby s obhájkyní titulu Ruskou Marií Šarapovovou v sobotu prohrála. Zápas v Paříži začne v 15:00. Přímý přenos vysílá ČT sport a náš web.

Serena Williamsová
zdroj: Getty Images autor: Julian Finney

Patnáctinásobná grandslamová vítězka Williamsová má od loňského vyřazení v prvním kole Roland Garros skvělou bilanci. Ze 76 zápasů prohrála jen tři, ovládla Wimbledon, olympiádu, US Open i Turnaj mistryň. Letos už získala pět titulů a v 31 letech se vrátila na post jedničky. A nyní po 11 letech i do finále v Paříži.

"Bezpochyby je ve formě," řekla Šarapovová o Williamsové, s kterou má bilanci 2:13. Od roku 2004 s ní prohrála na všech druzích povrchů dvanáct zápasů v řadě. "Lhala bych, kdybych řekla, že mě to netrápí. Zkoušela jsem všechno možné, ale nic nefungovalo, takže musím vymyslet něco jiného," uvedla Ruska.

Maria Šarapovová
zdroj: Getty Images autor: Stephen Dunn

Serena Williamsová zničila v semifinále Italku Saru Erraniovou 6:0, 6:1 a připsala si na konto třicátý vyhraný zápas v řadě. Je to její rekordní vítězná šňůra a nejdelší ženská série od roku 2000. Teď ale především myslí na titul z French Open, protože ten má vedle pěti z Wimbledonu, pěti z Australian Open a čtyř z US Open jen jeden.

Serena překvapuje sebe samu

"Bylo by neskutečné, kdybych to dokázala. Asi neexistují slova, kterými bych popsala své nadšení, pokud by se mi to povedlo," řekla Serena Williamsová, které se v Paříži jinak nedařilo. "A přitom jsem se tady vždy cítila dobře, ale nějak to nešlo."

Po semifinále uvedla, že občas sama sebe na kurtu překvapuje. "Říkám si: Jsem to já?" usmívala se mladší a úspěšnější ze sester Williamsových. Před finále se ale snaží zůstat soustředěná. "Nemám nic jistého, pořád by to bylo jako sen vyhrát a musím si to uhrát na kurtu. Bude to nový a jiný zápas," řekla.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články