Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Prostějov čeká české finále, Štěpánka vyzve Veselý

Prostějov – Radek Štěpánek porazil v semifinále prostějovského challengeru Czech Open Rusa Tajmuraza Gabašviliho ve třech setech 7:5, 6:7 a 7:5. V posledním setu přitom český tenista prohrával už 1:4, ale nakonec si zajistil šanci bojovat o své třetí prvenství na prostějovském turnaji. V něm jeho soupeřem bude Jiří Veselý, který porazil německého hráče Petera Gojowczyka ve třech setech 6:2, 5:7 a 6:2. Prostějov tak čeká české finále.

Jiří Veselý
zdroj: ČT Brno

"V žádném případě jsem nechtěl utkání ve třetím setu za stavu 1:4 zabalit. Měl jsem motivaci, aby byl alespoň jeden český hráč ve finále," řekl Štěpánek, který v Prostějově zvítězil v letech 2003 a 2004.

Osmadvacetiletý Gabašvili, který je momentálně na 144. místě žebříčku ATP, se stal v Prostějově postrachem favoritů. Ve druhém kole vyřadil obhájce prvenství Němce Floriana Mayera a ve čtvrtfinále zdolal i trojnásobného prostějovského vítěze a loňského finalistu Jana Hájka.

Čtyřiatřicetiletý Štěpánek, který je v žebříčku o 92 míst výš, už Gabašvilimu další překvapení nedovolil. "Bojoval jsem nejen za sebe, ale také za areál na Spartě, který je postižen povodněmi. A také léčím i sebe, neboť se mi po takovém obratu vrací psychická pohoda i forma," řekl Štěpánek, který slíbil polovinu prémií z Prostějova věnovat povodněmi postižené tenisové Spartě.

Je nám líto, video expirovalo.
Štěpánek postoupil na Czech Open do finále, čeká ho Veselý

Veselý zkusí překvapit zkušeného kolegu

Veselý vstoupil do utkání velice slibně, po jasně vyhraném prvním setu mu chybělo ve druhém setu za stavu 5:4 vyhrát své podání. "Bohužel se mi začaly v hlavě promítat myšlenky o důležitosti zápasu. Vítězství mě přiblížilo k první stovce světového žebříčku a tím i ke startu v hlavním turnaji na US Open. Dal jsem sice tři esa, ale potom hrál hodně bojácně a set jsem ztratil," popsal Veselý nevydařenou koncovku druhého dějství.

Ve třetím, rozhodujícím setu pak získal dva brejky a posléze hned prvním proměněným mečbolem rozhodl o osudu semifinále. Vyvrcholení prostějovského Czech Open tak obstarají dva čeští hráči - Štěpánek a Veselý. Mladší z tenistů a nastupující naděje hry uvedl, že proti Štěpánkovi, se kterým hrál dosud jen jednou v tréninku, vyrukuje s překvapením. "Ještě nikdy jsme spolu nehráli, pouze jednou jsme s Radkem trénoval. Pokusím se na něj něco vymyslet," usmál se.

Finále Štěpánek - Veselý začíná v Prostějově v 11:00.

Dvouhra - semifinále:

Štěpánek (5-ČR) - Gabašvili (Rus.) 7:5, 6:7 (4:7), 7:5, Veselý (ČR) - Gojowczyk (Něm.) 6:2, 5:7, 6:2.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články