Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Serena Williamsová je po třech letech v Paříži ve čtvrtfinále

Paříž - Světová jednička Serena Williamsová poprvé od roku 2010 postoupila do čtvrtfinále French Open. Jednatřicetiletá Američanka ve 4. kole porazila 6:1 a 6:3 Italku Robertu Vinciovou a prodloužila svou vítěznou sérii už na 28 zápasů. Tvrdý boj o postup naopak svedl Roger Federer, jenž postoupil přes Francouze Simona až po pěti setech.

Serena Williamsová
zdroj: AP autor: Christophe Ena

Pařížský šampion z roku 2009 Roger Federer vstoupil do utkání suverénně a první set získal 6:1, pak se ale začal prosazovat Francouz a Federer prohrával 1:2 na sety. V prostřední části zápasu Federer ztratil 10 ze 13 her a navíc v jedné z nich ošklivě upadl a zvrtnul si kotník. "Nezranil jsem se. Ale možná jsem trošku ztratil sebejistotu," řekl majitel rekordních 17 grandslamových titulů.

Nakonec ale znovu zpřesnil hru na returnu, zlepšil úspěšnost prvního podání a po druhém mečbolu se mohl jako čtvrtý tenista v historii radovat z 900. vítězství na okruhu ATP v kariéře. Více jich mají jen Jimmy Connors, Ivan Lendl a Guillermo Vilas. Jeho příštím soupeřem bude další Francouz Jo-Wilfried Tsonga, který je nasazen jako číslo šest.

Williamsová v utkání s přemožitelkou Petry Cetkovské znovu bez větších problémů potvrdila roli horké kandidátky na pařížský titul. V prvním setu Italce třikrát sebrala servis a povolila jí jedinou hru. Druhá sada už sice byla vyrovnanější, ale Vinciová dokázala pestrou hrou vzdorovat jen do stavu 3:3. Další tři hry získala Američanka a po 70 minutách se radovala z postupu mezi posledních osm.

Je nám líto, video expirovalo.
French Open 2013

Její další překážkou na cestě k zopakování jedenáct let starého triumfu z pařížské antuky bude Ruska Světlana Kuzněcovová. Nenasazená tenistka porazila 6:4, 4:6 a 6:3 turnajovou osmičku Angelique Kerberovou z Německa a bude si chtít zopakovat úspěšný rok 2009. Tehdy Kuzněcovová ve čtvrtfinále udolala mladší ze sester Williamsových ve třech setech a následně Roland Garros vyhrála.

Nevídanou houževnatost prokázal Tommy Robredo, který potřetí za sebou dokázal otočit zápas z 0:2 na sety. Po Nizozemci Igoru Sijslingovi a domácím Gaelu Monfilsovi to tentokrát odnesl jeho krajan Nicolas Almagro, s nímž přitom do dneška prohrál všech pět vzájemných utkání.

Jedenáctému nasazenému hráči nestačilo ani vedení 4:1 ve třetí sadě. Robredo za takřka ztraceného stavu začal riskovat a Almagro rychle přicházel o dominanci v dlouhých výměnách. Třetí sadu Robredo po zisku pěti her za sebou vyhrál 6:4 a stejným poměrem ovládl i čtvrtý set.

V rozhodujícím dějství musel někdejší pátý hráč světa, který se však loni vinou zranění propadl až do páté stovky, znovu řešit kritickou situaci. Almagro měl výhodu brejku, ale ani toto vedení neudržel, Robredo znovu vyhrál 6:4 a po třech hodinách a 49 minutách se radoval z postupu do čtvrtfinále.

V něm ho čeká další krajan, čtvrtý nasazený David Ferrer. Ten zatím prochází turnajem bez ztráty setu. V osmifinále porazil hladce 6:3 a dvakrát 6:1 Jihoafričana Kevina Andersona.

Výsledky tenisového French Open:

Dvouhra muži - 4. kolo: Ferrer (4-Šp.) - Anderson (23-JAR) 6:3, 6:1, 6:1, Tsonga (6-Fr.) - Troicki (Srb.) 6:3, 6:3, 6:3, Robredo (32-Šp.) - Almagro (11-Šp.) 6:7 (5:7), 3:6, 6:4, 6:4, 6:4.

Dvouhra ženy - 4. kolo: S. Williamsová (1-USA) - Vinciová (15-It.) 6:1, 6:3, Kuzněcovová (Rus.) - Kerberová (8-Něm.) 6:4, 4:6, 6:3.

Čtyřhra ženy - 2. kolo: Blacková, Erakovicová (Zimb./N. Zél.) - Grönefeldová, Peschkeová (9-Něm./ČR) 6:3, 6:4.

Smíšená čtyřhra - 2. kolo: Hradecká, Čermák - Hantuchová, Rojer (SR/Niz.) 7:6 (7:5), 6:2, Raymondová, Soares (4-USA/Braz.) - Hlaváčková, Dlouhý (ČR) 6:2, 4:6, 14:12.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články