Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Na prostějovském challengeru bude hrát Rosol i Štěpánek

Praha – Čtyři z pěti členů aktuálního českého daviscupového týmu se zúčastní jubilejního 20. ročníku tenisového Czech Open. Brzké vypadnutí z pavouku antukového grandslamu v Paříži pomohlo k divokým kartám Radku Štěpánkovi a Lukáši Rosolovi, prostějovského challengeru se zúčastní i Jiří Veselý a Jan Hájek. Turnaj se uskuteční od 3. do 8. června, od čtvrtfinále můžete přímé přenosy vybraných zápasů sledovat i na ČT sport a našem webu.

Štěpánek zkusí v Prostějově navázat na své předešlé dva vavříny; první získal před deseti lety a druhý v roce 2004. Obhajovat titul bude díky divoké kartě Němec Florian Mayer a poslední kartu dostal Fin Jarrko Nieminen, který za prostějovský klub hraje extraligu. Do stovky žebříčku ATP patří třeba i Ital Paolo Lorenzi (64.) nebo Španěl Albert Ramos (65.).

Na Hané se tradičně daří Hájkovi, který vypadl v Paříži ve 2. kole a prostějovský turnaj vyhrál v letech 2006, 2009 i 2010 a finále hrál i vloni. Svůj talent na domácích kurtech ukáže i Veselý, ten si zahrál na Roland Garros poprvé hlavní soutěž.

Organizátory trochu straší deštivé počasí a předpověď, která není moc příznivá. "Snad se to zlepší a nějak to doklepeme," řekla ředitelka turnaje Petra Langrová. Malou výhodou turnaje je, že centrální kurt v areálu má zatahovací střechu. Před sobotním zápasem o titul se bude hrát od 10:00 tradiční exhibice, v níž se Jiří Novák utká s bývalou světovou jedničkou, šestatřicetiletým Španělem Carlosem Moyou.

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články