Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Čtvrteční program v Paříži opět narušoval déšť

Paříž - Rozmary počasí stále trápí druhý grandslam tenisové sezony. Poslední český zástupce v mužské dvouhře Lukáš Rosol, který nastoupil proti turnajové sedmadvacítce Italovi Fabiu Fogninimu, stihl odehrát pouze necelých pět gamů a pak bylo utkání na hodinu přerušeno. Počasí oddálilo i ženský blok, Petra Kvitová si tak prodloužila čekání na souboj s čínskou hráčkou Šuaj Pcheng, se kterou má doposud stoprocentní bilanci.

Dvorce Roland Garros zahalily mračna a déšť
zdroj: ČTK/AP autor: Petr David Josek

Postoupit do 3. kola stihly jen čtyři tenistky, mimo jiné Australanka Samantha Stosurová či Srbka Jelena Jankovičová. Mezi muži jde dál Victor Hanescu z Rumunska, kterému vzdal Rus Dmitrij Tursunov, a ještě snazší to měl přemožitel Jiřího Veselého Philipp Kohlschreiber, tomu soupeř k utkání ani nenastoupil.

Na svůj zápas v šatnách čeká i sedmá hráčka světa Petra Kvitová. "Čekáme na zápas s Rybčou," napsala Kvitová na sociálních sítích u vyvěšené fotografie se Slovenkou Magdalenou Rybárikovou.

S Číňankou 100% bilance

Kvitová ve svém prvním zápase na turnaji porazila domácí Rezaiovou, nyní narazí na soupeřku, se kterou má zatím jen ty dobré zkušenosti. Loňská semifinalistka se totiž s Šuaj Pcheng utkala dosud třikrát a pokaždé vyhrála, chystá se však na první vzájemný duel na antuce.

"S ní to je jako vždycky boj. Myslím, že bude hrát asi podobě jako Aravane, chodí do toho, má takové ploché údery, snad budu vědět, jak na ni," popsala o tři roky mladší Kvitová styl šestadvacetileté Číňanky po vyhraném utkání s Rezaiovou. Kvitová si s čínskou soupeřkou naposledy zahrála letos v Miami, kde ji porazila ve třech setech.

Lukáš Rosol, poslední český tenista na turnaji, narazí na sedmadvacátého nasazeného Fabia Fogniniho. Pokud by se mu to padařilo, vyrovná své grandslamové maximum (French Open 2011 a Wimbledon 2012) a narazí v něm s největší pravděpodobností na obhájce triumfu Rafaela Nadala.

Může tak dojít k prvnímu setkání od loňského Wimbledonu, kde ve druhém kole senzačně zdolal jako 100. hráč žebříčku světovou dvojku a dvojnásobného vítěze v All England Clubu v pěti setech. Zopakovat či alespoň napodobit podobný výkon bude pro něj na antuce nesmírně obtížné. Oranžová "hlína" je královstvím Španěla. Rosol však má za sebou od té doby úspěšné vystoupení daviscupového týmu v Kazachstánu, kde byl oporou týmu při absenci jedničky Tomáše Berdycha a účasti nerozehraného Radka Štěpánka. V dubnu přidal i první titul na okruhu ATP v Bukurešti.

Čtvrteční program:

Mladenovicová (Fr.) - Stosurová (9-Austr.), Djokovič (1-Srb.) - Pella (Arg.), Bouchardová (Kan.) - Šarapovová (2-Rus.), Przysiezny (Pol.) - Gasquet (7-Fr.), Puille (Fr.) - Dimitrov (26-Bulh.), Becková (Něm.) - Azarenková (3-Běl.), Nadal (3-Šp.) - Kližan (SR), Schiavoneová (It.) - Flipkensová (21-Belg.), Li Na (6-Čína) - Matteková-Sandsová (USA), Paire (24-Fr.) - Kubot (Pol.), Verdasco (Šp.) - Tipsarevič (8-Srb.), Bartoliová (13-Fr.) - Duqueová-Marinová (Kol.), Rosol (ČR) - Fognini (27-It.), Kvitová (7-ČR) - Šuaj Pcheng (Čína).

Zdroj
ČTK, zpravy.rozhlas.cz, tenisportal.cz, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články