Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Hradecká si zahraje ve Štrasburku o titul, porazila Pennettaovou

Štrasburk - Tenistka Lucie Hradecká si v sobotu na antuce ve Štrasburku zahraje finále s třetí nasazenou hráčkou, Francouzkou Alizé Cornetovou. Fedcupová reprezentantka v generálce na Roland Garros dnes nejprve ve čtvrtfinále porazila Švédku Johannu Larssonovou a poté ve třech setech vyřadila Italku Flavii Pennettaovou 1:6, 6:3 a 6:1.

Osmadvacetiletá Hradecká hrála finále naposledy loni v září v Québeku, ale stejně jako v předchozích čtyřech případech neuspěla. Ve Štrasburku zažívá nejlepší týden v sezoně, v níž se dosud i vinou zdravotních problémů spíš trápila. Dvojnásobná fedcupová vítězka vyhrála pouze jeden zápas, navíc už v lednu na Australian Open, a klesla až na 112. místo v žebříčku.

Dnes stříbrná olympijská medailistka ve čtyřhře absolvovala dva zápasy. Kvůli dešti neodehrála čtvrtfinále se Švédkou Johannou Larssonovou ve čtvrtek, ale až dnes dopoledne. Vyhrála 7:5 a 6:3 a postoupila do semifinále proti Pennettaové. "Mám neskutečnou radost, jelikož to byl hodně náročný den a jsem moc ráda, že jsem ho zvládla," řekla Hradecká.

Turnaj WTA ve Štrasburku (antuka, dotace 235 tisíc dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále: Hradecká (ČR) - Larssonová (Švéd.) 7:5, 6:3, Pennettaová (It.) - Doiová (Jap.) 7:5, 6:3. Semifinále: Hradecká - Pennettaová 1:6, 6:3, 6:1, Cornetová (3-Fr.) - Bouchardová (Kan.) 7:5, 6:7 (5:7), 6:3. Čtyřhra - semifinále: Dateová-Krummová, Scheepersová (Jap./JAR) - Grandinová, Uhlířová (2-JAR/ČR) 6:1, 6:3.

Také o tři roky starší Italka musela odehrát své čtvrtfinále dnes, navíc měla v nohou kvalifikaci. Bývalá hráčka elitní světové desítky totiž kvůli dlouhé pauze po operaci zápěstí klesla až na aktuální 158. místo žebříčku.

V předchozích dvou vzájemných zápasech neuhrála Hradecká s Pennettaovou ani set a dobře nezačala ani třetí duel. První sadu ztratila hladce 1:6, ale dokázala se z debaklu oklepat. Stejně jako v úvodním setu prolomila hned první Italčino podání, tentokrát však brejk udržela. V rozhodující sadě už měla Češka zápas plně pod kontrolou a Pennattaová na poslední chvíli za stavu 0:5 odvrátila "kanára".

Lucie Hradecká:

Lucie Hradecká"První set byl těžký, protože jsem si asi třikrát prohrála servis, i když jsem vedla. Jsem ráda, že jsem to dokázala otočit a postoupila do finále. S Alizé to bude to těžký zápas, protože je Francouzka a je tady doma, bude mít podporu. Zkusím hrát co nejlépe, už se na zápas těším."

S Cornetovou, jež je ve Štrasburku nasazenou trojkou, dosavadní jediný vzájemný duel před třemi lety v Montrealu vyhrála. "Tak to zkusím i v sobotu. Hlavní ale je, že se na kurtu konečně cítím fit," řekla Hradecká.

Hradecká bude bojovat o první singlový titul na okruhu WTA v kariéře, dosavadních pět finálových účastí promarnila.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články