Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Štěpánek se těší na French Open, výhrou je pro něj účast

Praha - V neděli začíná druhý grandslam tenisové sezony, antukové French Open. Největším českým favoritem je Tomáš Berdych. A poprvé po lednové operaci krční páteře se představí bez omezení i Radek Štěpánek. Turnaj sledujte živě na programu ČT sport a našem webu.

Radek Štěpánek po zranění vyhrál jen dva ze sedmi odehraných zápasů. Naposledy nestačil v Římě na Itala Staraceho. Před French Open mu zápasová praxe chybí. "Věděl jsem, že cokoliv v prvním půlroce uhraju, bude bonus. To platí stále, ale cítím se každým týdnem lépe," říká Štěpánek.

Na French Open došel Štěpánek nejdál v roce 2008. Tehdy ve čtvrtém kole nestačil na světovou pětku Španěla Ferrera. V posledních dvou letech vypadl vždy v prvním kole.

"Výměn je tam daleko více, je to fyzicky náročnější. Na druhou stranu je antuka pomalejší a člověk může být kreativnější," myslí si Štěpánek. A dodává, že se pro něj ponese celý turnaj v duchu olympijského hesla. "Každý chce vyhrát trofej, ale pro mě je momentálně každý zápas velké vítězství."

Je nám líto, video expirovalo.
Štěpánek se chystá na French Open
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články